Comarca

Un home, detingut per matar la dona i la filla a Esplugues 

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir un home de 27 anys, acusat de matar la seva dona, de 28, i la seva filla, de només 3 anys, a casa seva, a la localitat d’Esplugues de Llobregat. Aquest és, presumptament , el primer crim masclista del 2020 a Catalunya.

Segons va informar la policia catalana, el doble homicidi va passar cap a les 06.10 hores d’ahir, festivitat de Reis, quan l’home, de nacionalitat espanyola i veí d’Esplugues, va matar la seva dona i la seva filla a l’interior del domicili familiar.

Els Mossos d’Esquadra es van desplaçar, al costat de la Policia Local d’Esplugues, a l’habitatge, on van detenir el suposat autor del doble crim.

Fins al lloc també hi van arribar efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que van confirmar la mort de la dona del detingut i també de la seva filla, que segons fonts pròximes a la investigació tenia 3 anys d’edat.

El jove detingut va ser posteriorment ingressat en un centre hospitalari després d’haver-se d’autolesionat.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va informar que no existeixen antecedents judicials de violència de gènere entre la parella, i que la jutgessa del jutjat d’instrucció número 3 d’Esplugues de Llobregat, que es trobava de guàrdia, va decretar el secret de les actuacions.

Així mateix, la jutgessa va procedir a l’aixecament dels cadàvers a primera hora del matí. El detingut passarà els pròxims dies a disposició judicial.

La Divisió d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sud de Barcelona ha obert una investigació per determinar les causes d’aquest doble homicidi.

Tres dies de dol oficial
L’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat va decretar ahir tres dies de dol oficial després de conèixer-se els fets. A més, unes 350 persones es van concentrar davant del Consistori d’aquest municipi del Baix Llobregat per tal de guardar cinc minuts de silenci en record de les víctimes.

També el Govern de la Generalitat va condemnar el doble crim d’Esplugues i, a més, ha convocat per avui un minut de silenci davant de les seus de l’Institut Català de la Dona.

A banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, va reaccionar al crim masclista expressant el seu "horror" i "indignació" a Twitter.

A la mateixa xarxa social, el president Torra va assegurar sobre el problema social de la violència de gènere: "Hem de treballar contundentment des de tots els fronts contra les arrels que sostenen aquesta xacra".

55 víctimes mortals el 2019
El doble crim d’ahir a Esplugues de Llobregat representa el primer pressumpte cas de violència masclista de l’any a Espanya. L’any 2019, un total de 55 dones van morir assassinades a mans de les seves parelles o exparelles; nou, a Catalunya, segons les dades del Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat.

El nombre de dones que han perdut la vida perquè han estat víctimes de la violència masclista ha anat en augment des del 2016. Aquell any, 49 dones van morir a causa d’aquesta xacra. El 2017 en van ser 50; mentre que el 2018, 51.

En el període comprès entre el 2003 i el 2019, un total de 1.033 dones han mort al conjunt d’Espanya assassinades per les seves parelles o exparelles, segons les dades ministerials.

To Top