Comarca

Càritas: més de 600 mil persones de la Diòcesi de Barcelona pateixen exclusió

Un total de 646 mil persones de la Diòcesi de Barcelona pateixen exclusió social, ha advertit Càritas, que ha urgit les institucions públiques i els polítics a “activar polítiques socials urgents per solucionar els problemes estructurals que provoquen aquesta situació”.

Càritas adverteix que és la primera vegada que, després d’un període de crisi econòmica, la pobresa “no només no es reverteix, sinó que augmenta”, ha assenyalat el director de Càritas Diocesana de Barcelona, Salvador Busquets, a la presentació de les dades de l’informe sobre exclusió social i desenvolupament social de la Fundació Foessa.

De les 646 mil persones en exclusió social, que són una de cada quatre dels 2,7 milions d’habitants de la Diòcesi de Barcelona, 246 mil pateixen exclusió social severa, una xifra que, segons Salvador Buquets, “ha augmentat per primer cop en els últims anys”.

Més enllà d’oferir només les dades sobre pobresa i exclusió, l’informe pretén incidir en les causes que les provoquen, entre les quals cita l’exclusió residencial, la precarietat laboral o la deficient acollida de persones que fugen de països en conflicte.

Les dades s’extreuen de l’informe que la Fundació Foessa ha elaborat per analitzar l’exclusió i el desenvolupament social a tot Espanya el 2019 a partir d’enquestes a 29 mil persones, de les quals 1.672 pertanyen a la Diòcesi de Barcelona.

Segons l’informe, grans ciutats de la Diòcesi com Barcelona, l’Hospitalet, Santa Coloma de Gramenet o Badalona concentren més duresa de les situacions d’exclusió social que el conjunt de Catalunya o d’Espanya.

To Top