Comarca

L’IBI a Sant Cugat pujarà un 2,9% en 2020

Els santcugatencs hauran de pagar més d’IBI el pròxim any, després que el ple aprovés una pujada de l’impost del 2,9%. En concret, el tipus impositiu de l’IBI passarà en 2020 del 0,513% al 0,528%, la qual cosa significarà un increment mitjà d’un 2,9% en el rebut d’aquest impost.

L’augment de l’IBI, l’impost més important de llarg amb el qual els ajuntaments proveeixen les seves arques, va ser aprovat juntament amb les ordenances fiscals del pròxim any amb els vots a favor de l’equip de govern d’ERC, PSC i CUP i en contra dels dos grups de l’oposició: Junts per Sant Cugat i Ciutadans.

L’objectiu de l’increment de l’IBI, segons explica l’Ajuntament a la seva web, passa per actualitzar aquest impost, que fa tres anys que estava congelat, per tal de mantenir globalment l’equilibri financer del Consistori i proveir la corporació dels recursos suficients per a la prestació dels serveis municipals. La previsió amb aquest augment és poder recaptar 1,2 milions d’euros més en el rebut de l’IBI en 2020.

Les ordenances fiscals del pròxim any també contemplen una congelació de totes les taxes, els preus públics municipals i l’impost de les plusvàlues, que seguirà al 30%.

Bonificacions
D’altra banda, l’Ajuntament mantindrà els ajuts econòmics a l’habitatge (equivalents al pagament de l’IBI) adreçats a persones i famílies amb menor capacitat econòmica, així com a pensionistes i famílies monoparentals. Així mateix, també es mantindran les bonificacions a les famílies nombroses fins a un màxim del 90% de l’IBI. Cal recordar que el 2018 l’Ajuntament va bonificar prop de 421 mil euros a un total de 1.099 famílies nombroses santcugatenques.

L’aprovació de les noves ordenances fiscals també inclouen modificacions parcials i de caràcter tècnic. L’objectiu ha estat corregir alguns errors de redacció en el text i també donar obligat compliment a disposicions legals generals.

To Top