Comarca

Els xàfecs deixen més de cent litres per m2 en diferents poblacions

Les fortes pluges de la nit de dimarts van deixar més de cent litres per metre quadrat a diferents poblacions de l’àrea d’influència de Terrassa, on també es van produir diversos desperfectes, els quals van ser reparats ahir pels serveis municipals. Inundacions de carrers i aparcaments, talls del subministrament elèctric, pèrdua de la cobertura de telefonia mòbil o alguns talls de carreteres van ser les incidències més destacades.

I és que en molt poc temps va ploure amb molta intensitat. A Matadepera, per exemple, tot l’episodi de pluges va deixar 112 litres d’aigua per metre quadrat. A Vacarisses també va ploure força, amb 104 litres d’aigua per metre quadrat. De fet, a aquest municipi ahir va estar tallat el subministrament d’aigua al nucli urbà i altres zones després que les pluges afectessin el dipòsit que els hi dóna servei. Per poder efectuar les tasques de neteja pertinents, el subministrament d’aigua va estar tallat gran part del dia d’ahir, amb la previsió que es pogués restablir al vespre.

També es van superar el llindar dels cent litres per metre quadrat a Rellinars, amb 125, mentre que a altres poblacions les xifres, tot i ser importants, van ser més baixes, com a Sant Cugat, amb 71, o Castellbisbal, amb 61 litres.

A Viladecavalls, la zona més afectada va ser Can Corbera, amb importants inundacions (un carrer es va haver de tallar), les quals van necessitar de l’actuació dels bombers i dels serveis municipal de via publica, que van estar tota la nit treballant per garantir l’accés i sortida de la urbanització. A més, a Sant Miquel de Guanteres va caure un petit mur de contenció, hi va haver problemes d’accés al Molinot pel desbordament de la riera i a diferents punts de la localitat es van produir talls de llum (enllumenat públic i domèstic), que van trigar hores a solucionar-se.

Episodi
A Matadepera, les pluges es van concentrar entre les onze de la nit de dimarts i les dues de la matinada d’ahir, quan l’estació meteorològica del Casal de Cultura enregistrava 98 litres per metre quadrat. Tot l’episodi de pluges va tenir un balanç de 112 litres per metre quadrat.

A aquest municipi es van registrar diverses inundacions de baixos i pàrquings, talls puntuals de llum (alguns prolongats) que van afectar 542 abonats, tapes de claveguera aixecades i alguns talls de carretera; en concret, a l’avinguda Rocafort en el seu pas per la riera, l’avinguda Catalunya entre els números 8 i 53, i l’avinguda del Mas Sot.

Altres incidències van estar filtracions d’aigua en sostres de pisos del carrer Sant Isidre, inundació parcial d’un garatge al carrer Sant Quirze, algunes esllavissades a la BV-1221, entre els quilòmetres 4 i 6, i la col·locació de diverses tapes de clavegueram al passeig del Pla i Mas Sot. En total, entre ADF i Bombers, a Matadepera es van realitzar quinze serveis vinculats amb les pluges.

A Sant Cugat, fins a set sortides van efectuar els bombers per solucionar incidències derivades de l’episodi de pluja, mentre que a Rubí en van fer nou.

To Top