Comarca

Sánchez demana moderació a Barcelona i evita veure a Torra 

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, va elogiar ahir, en una visita llampec a Barcelona, a la Policia Nacional com a "exemple de professionalitat i de vocació de servei públic", i va fer una crida a "garantir la moderació que representen" els cossos policials per a "assegurar la convivència". Així ho va dir en el seu discurs davant els comandaments policials en la Prefectura Superior de Policia de Catalunya, a la Via Laietana de Barcelona, acompanyat del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i de la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera.

En el matí d’ahir, en assabentar-se de la visita de Sánchez a Barcelona, el president del Govern, Quim Torra, li va enviar una carta per a convidar-li a celebrar ahir mateix una reunió aprofitant la seva estada. Prèviament, Sánchez li havia remès una altra missiva per a recordar-li la seva obligació de condemnar la violència i "evitar la discòrdia civil".

Després dels disturbis d’aquesta passada setmana als carrers de Barcelona i altres ciutats catalanes, en les mobilitzacions dels CDR en protesta per la sentència del ‘procés’, Sánchez va eixir en defensa de la labor policial. "No esteu sols, hi ha moltíssima gent darrere vostre", va destacar Sánchez, que va tindre "paraules d’agraïment, de reconeixement, de solidaritat, de suport i sobretot d’ànim" per als agents.

Segons el president en funcions, resulta "evident que els radicals i els violents han decidit que Barcelona sigui el teatre d’operacions", per a "traslladar fora i al conjunt de la societat espanyola la seva contestació" i convertir-la en "una cosa molt més extraordinària del que realment és, que sens dubte ho és".

Esbroncs i crits
"En aquests moments és molt important garantir la moderació que representen les forces i cossos de seguretat, per a assegurar aqueixa convivència que ara mateix està posada en qüestió", va assenyalar.

Sánchez va advertir que "la crisi no ha acabat", per la qual cosa "hem de persistir", i va afegir: "Ells probablement volen persistir, cronificar aquesta crisi. Nosaltres som molt més persistents".

Després de la seva visita a la seu de la Prefectura, Sánchez va sortir de l’edifici policial, on va escoltar alguns esbroncs i crits de "Llibertat presos polítics", abans de dirigir-se als hospitals on es troben els agents ferits en els disturbis ocorreguts en els últims dies als carrers del centre de Barcelona.

Sánchez es va desplaçar fins als hospitals Sagrat Cor i Sant Pau, per a visitar als policies que romanen ingressats, es va interessar per la resta dels ferits i els va traslladar el "suport de tot el Govern i de la societat en general per la seua contribució a garantir la seguretat i la convivència i per a superar aquesta crisi d’ordre públic", segons un comunicat de l’Executiu.

Segons l’últim balanç, fins al matí d’ahir es comptabilitzaven un total de 289 agents ferits: 154 dels Mossos d’Esquadra, 134 de la Policia Nacional i un de la Guàrdia Urbana.

A la seva sortida tant del Sagrat Cor com de Sant Pau, desenes de persones que s’havien anat concentrant en els accessos a tots dos hospitals van esbroncar al president en funcions i van llançar crits de "Llibertat presos polítics".

Entre els concentrats a l’Hospital de Sant Pau es trobava Roger Español, candidat de JxCat al Senat i que va perdre un ull per l’impacte d’una bala de goma durant les càrregues policials de l’1-O.

En paral·lel, centenars de persones es van concentrar davant la seu de la Delegació del Govern a Catalunya, convocades per la plataforma Tsunami Democràtic davant la visita de Pedro Sánchez.

D’altra banda, representants de quatre sindicats policials van demanar ahir al Govern i a la Fiscalia reforços i més contundència contra els disturbis violents a Catalunya i que els detinguts vagin a presó amb imputacions de terrorisme de carrer.

"Herois ferits"
Així ho sol·liciten SUP, SPP, CEP i UFP en el manifest de suport al treball de la Policia Nacional a Catalunya llegit ahir en les concentracions que van tindre lloc davant les prefectures de Policia de tota Espanya. A Madrid els concentrats, onejant banderes nacionals, van proferir vives a Espanya, al rei, a la Policia, a les Unitats d’Intervenció Policial (UIP) i als "herois ferits" i els van cridar reiteradament: "No esteu sols".

To Top