Comarca

El sector avisa que les protestes contínues faran mal el turisme

Les agències de viatges han advertit que imatges com les que es van veure ahir a l’Aeroport de Barcelona poden perjudicar el turisme si es mantenen en el temps i, encara que no s’han registrat cancel·lacions, sí hi ha hagut nombroses consultes sobre què pot passar en els propers dies .

En declaracions a Efe, el president de l’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades, Martí Sarrate, va explicar que ha rebut moltes consultes i que hi ha "incertesa" sobre el que pot passar el divendres, dia que sindicats independentistes han convocat una jornada de vaga.

Segons Sarrate, els turistes volen saber si el divendres pot tornar a repetir-se una situació com la d’ahir, quan es van cancel·lar 110 vols i molts passatgers, tripulacions i treballadors del Prat van tenir serioses dificultats per arribar a l’aeroport i, alguns d’ells, el van fer caminant.

Les multitudinàries protestes d’independentistes per la sentència del procés van tenir a l’Aeroport de Barcelona el seu escenari principal i van deixar imatges d’enfrontaments entre policies i manifestants, que van acabar amb un total de 131 ferits.

Malgrat lamentar el resultat de la sentència del procés, Sarrate va insistir en què les imatges d’ahir afectaran al sector turístic si es mantenen en el temps.

Preocupació
"Aquestes imatges corren pel món", va assenyalar Sarrate, que va apuntar que protestes puntuals ocorren en molts aeroports del món, però que, si tenen continuïtat, "poden ser preocupants".

Tot i que encara no s’han registrat cancel·lacions, la gent "està expectant" i preocupada perquè l’accés a l’aeroport és "vital" per als turistes, va advertir.

També va assegurar que Barcelona ha patit altres problemes aquest any, com els de seguretat, que "de moment no han afectat al turisme perquè s’ha reaccionat a temps" i perquè la ciutat té una marca potent.

La frustració, la desinformació, la por i la indignació van ser les sensacions més habituals en la jornada de protestes de dilluns a l’Aeroport del Prat, convertit en epicentre de les mobilitzacions independentistes contra la sentència del procés.

To Top