Comarca

Els millors vins de Catalunya es donen cita en el Celler de Rubí

La Sala de Tines del Celler de Rubí tornarà a ser, dilluns, l’escenari del tast final dels Premis Vinari, que convoca Vadevi.cat. La darrera fase del concurs consistirà en un tast a cegues dels vins que van obtenir les puntuacions més altes a l’anterior eliminatòria. Des del 2013, els Premis Vinari reconeixen els millors vins i escumosos catalans.

En la seva setena edició, els guardons han assolit el miler de referències inscrites. Una seixantena de tastadors, entre sommeliers, enòlegs, periodistes especialitzats i professionals de la distribució, van tastar-les durant el mes de maig per escollir les que passarien a la fase final.

Tots els vins concursen per categories: blancs joves, blancs de criança, negres joves, negres de criança, negres de guarda, vins dolços, vins rosats, escumosos rosats, escumosos joves, escumosos reserva, escumosos gran reserva i escumosos d’antigues reserves. Els premis es donaran a conèixer en una gala que se celebrarà a l’Auditori de Vilafranca l’ 11 d’octubre.

Els Premis Vinari mantenen un estret vincle amb l’antic Celler de Rubí, una de les "catedrals del vi" de Cèsar Martinell, que es va rehabilitar i recuperar el 2013. Des de llavors, l’espai ha acollit tots els tasts finals dels Vinari.

To Top