Comarca

ERC guanyaria les eleccions al Parlament i al Congrés, segons un sondeig del CEO

ERC guanyaria les eleccions al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats si els comicis se celebressin ara, segons l’últim Baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat. El sondeig, presentat aquest divendres pel director d’aquest centre, Jordi Argelaguet, recull els resultats de 1.500 entrevistes telefòniques a persones majors d’edat residents a Catalunya realitzades entre el 25 de juny i el 17 de juliol i amb un marge d’error del 2,53.

En el Congrés, ERC obtindria entre 14 i 16 escons, per davant, encara que gairebé empatant, amb el PSC, que aconseguiria entre 13 i 14 i al voltant del 25 per cent de l’estimació de vot. Catalunya en Comú Podem obtindria 8 escons (ara en té 7) i cauria Ciutadans (Cs) de 5 a 3 escons, una tendència que afectaria JuntsxCatalunya (JxCat), que podria caure de 7 a 6.

A la quarta posició
Pel que respecta al Parlament, Ciutadans cauria a la quarta posició en nombre d’escons, passant de 36 a 23, i deixaria pas com a primera força de la cambra catalana als republicans, que en sumarien entre 38 i 40, seguits pel PSC i JxCat, que empatarien com a segona força, amb uns 25 escons, aproximadament. Catalunya en Comú Podem passaria al Parlament de 8 a entre 11 i 12, la CUP de 4 a entre 6 i 7, mentre que el PP perdria un altre escó més, de 4 a 3.

Argelaguet ha destacat en la presentació que a Catalunya continuen existint "blocs" en la política catalana entorn de la independència, principalment, però que l’espai i els jocs de poder han variat. Així, en el bloc independentista, ERC confirma el seu lideratge i JxCat retrocedeix, cosa que també li ocorre a Cs en el bloc constitucionalista, que torna a liderar el PSC.

To Top