Comarca

El ple municipal dóna compte del cartipàs del nou mandat

El ple de l’Ajuntament de Rubí va aprovar, en una sessió extraordinària celebrada dijous, el nou cartipàs municipal d’aquest mandat, on torna a governar la reelegida alcaldessa socialista Ana María Martínez. I ho torna a fer en minoria, però aquest cop amb deu regidors (de 25 possibles), quatre més que en la legislatura anterior. Amb tot, l’executiu ha signat un pacte de governabilitat amb els Comuns (a l’oposició amb tres regidors) que li dóna aire per poder gestionar el mandat amb certa comoditat. Els Comuns, per això, no entren a l’executiu.

Entre altres qüestions, es va donar compte de les responsabilitats polítiques que assumiran cadascun dels deu regidors de l’equip de govern del PSC. També es va validar la proposta de dedicacions i retribucions dels membres del plenari plantejada pel govern municipal i que va tirar endavant gràcies al suport dels Comuns, ja que la resta de grups de l’oposició van votar en contra.

Durant la sessió, es va donar compte dels diferents decrets d’alcaldia que estableixen les àrees de gestió en què s’estructurarà l’acció del govern municipal; el nomenament dels membres de la junta de govern local i dels tinents d’alcaldia; les delegacions de l’alcaldia als regidors i regidores i les competències delegades a la junta de govern local.

També es va prendre coneixement de la constitució dels sis grups polítics municipals que integren el ple aquest nou mandat 2019-2023: PSC (deu regidors) (ERC (set); En Comú Podem (tres), Ciutadans (tres), Veïns per Rubí (u) i Alternativa d’Unitat Popular (u).

Paral·lelament, es va aprovar per unanimitat la periodicitat de les sessions plenàries de l’Ajuntament de Rubí, que durant aquest mandat es continuaran celebrant el darrer dijous de cada mes.

Personal eventual
Així mateix, es va establir la periodicitat de les sessions ordinàries de la junta de govern local (amb l’abstenció d’ERC); la creació, composició i periodicitat de les comissions informatives permanents (abstencions d’ERC i Cs) i de la comissió especial de comptes (abstencions d’ERC i Cs); el nomenament dels representants de la Corporació als òrgans col·legiats que són competència del ple, com ara l’assemblea general de la Federació de Municipis de Catalunya o l’assemblea general de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat (abstencions d’ERC, Cs, VR i AUP); i la delegació de competències del ple a la junta de govern local (abstencions d’ERC, Cs i AUP).

Per últim, PSC i En Comú Podem van aprovar el règim de dedicacions, retribucions, personal eventual i assistències dels membres de la Corporació i l’assignació de la dotació econòmica als grups polítics. La resta de formacions van votar en contra d’aquest punt.

Com en l’anterior mandat, el ple es va iniciar fent un minut de silenci en record de les darreres dones víctimes de violència masclista.

Un dia abans del ple, dimecres, PSC i els Comuns vam signar un acord de governabilitat per a l’aprovació del cartipàs del mandat 2019-2023. En virtut d’aquest pacte -que entre altres qüestions contempla el desistiment de l’actual POUM, el redisseny del parc de Ca n’Oriol i un futur acord de govern estable entre les dues formacions- a finals d’aquest mes de juliol es podrà aprovar el pressupost de l’Ajuntament per a l’exercici 2019 (ara el Consistori presta els serveis amb els pressupostos prorrogats de l’exercici anterior).

To Top