Terrassa

La 23ena edició del “Dijous de Mútua” s’estrena amb una actualització sobre diabetis

S’iniciarà el dijous, 27 de març, amb la incorporació del format de vídeo podcast i mantindrà la modalitat de conversa entre un professional de l’entitat i un periodista

El proper dijous, 27 de març, s’inaugurarà un nou cicle de converses “Dijous de Mútua”. Sota el títol “Posa’t al dia,  parlem de diabetis” la conversa inaugural abordarà les particularitats i darreres actualitzacions d’aquesta  patologia i anirà a càrrec de Teresa Mur, metgessa de família i coordinadora assistencial d’Atenció Primària – Ambulatòria de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa (FAMT) i Agnès Sánchez, infermera d’Atenció Primària  del CAP Can Mates. Es tracta de la 23ª edició d’aquesta iniciativa divulgativa sobre temes de salut que tan bona acollida té a la ciutat des de fa més de dues dècades.  

Novetats en el format, l’escenari i l’horari de retransmissió

Igual que en les darreres edicions, el nou cicle s’esdevindrà el darrer dijous de cada mes, mantindrà la modalitat  de conversa entre un professional de l’entitat i un periodista i com a novetat incorporarà un format més  innovador: el vídeo podcast. El contingut es podrà visualitzar des de qualsevol dispositiu amb la voluntat de fer un  salt qualitatiu ja que el seu ús ha anat a l’alça i està del tot consolidat. A més, la conversa es durà a terme en un nou  entorn més acollidor. A diferència de les passades edicions, les converses s’esdevindran en directe a les 19h. (una hora més tard que habitualment) i també es podran visualitzar per Instagram i YouTube de MútuaTerrassa. 

En termes de contingut, la conversa abordarà des de l’epidemiologia de la Diabetis Mellitus (DM) -amb  l’increment exponencial de casos de DM tipus 2- les seves causes, especialment el paper de l’obesitat, fins als  diferents tractaments, com els fàrmacs orals i les insulines. Igualment es repassarà com es poden controlar els  nivells de glucosa, els nous mecanismes de monitorització continua i les complicacions a llarg termini que poden  aparèixer. I també es proporcionaran apunts importants sobre com prevenir-la, especialment a nivell d’Atenció  Primària, i centrats en hàbits saludables.

El calendari d’enguany contempla un total de set converses que s’esdevindran entre març i novembre (exceptuant  juliol i agost). Els continguts s’han treballat en base als temes que més interès poden generar entre el públic així  com a les aportacions que els professionals de l’entitat han recollit dels seus pacients. En aquest sentit, les  properes converses abordaran les temàtiques següents: els beneficis de la marxa nòrdica, el tractament del  bruxisme, la preservació de les facultats en la gent gran, el perill de l’ús dels vapejadors en adolescents, el procés  degeneratiu cognitiu i l’abordatge del trastorn mental sever. 

La 23ena edició del “Dijous de Mútua” s’estrena amb una actualització sobre diabetis
To Top