Terrassa

Un pas més cap a l’erradicació de l’amiant

L’Ajuntament constitueix la nova Taula d’erradicació de l’amiant per complir amb les directrius de la UE de retirar aquest material abans del 2032

La sessió constitutiva de la Taula d’erradicació de l’amiant, aquest dimarts / Ajuntament de Terrassa

Aquest dimarts s’ha celebrat la sessió constitutiva de la Taula d’erradicació de l’amiant, després d’aprovar-se, el passat 6 d’agost, la constitució d’aquest nou òrgan. La voluntat de l’Ajuntament és treballar de manera conjunta amb els agents socials i econòmics, i els col·legis professionals de la ciutat per complir amb l’objectiu de la Unió Europea (UE) de retirar aquest material abans del 2032. L’objectiu de la UE és, cocnretament retirar l’amiant dels béns de titularitat municipal abans del 2028, i dels de titularitat privada, abans del 2032.

Segons es va informar el dilluns en la Comissió Informativa de Territori, durant els últims onze mesos s’han rebut 75 sol·licituds de llicències per a la retirada de l’amiant a Terrassa.

Per al tinent d’alcalde de Territori i Habitatge, Xavier Cardona, que presideix la Taula, amb la seva constitució es fa “un pas necessari cap a l’eliminació definitiva d’aquest material tan perjudicial per a la salut”. En aquest sentit, la presència de l’amiant “en edificis i espais públics representa un risc per a la salut”, destaca. I, per aquest motiu, la responsabilitat de l’Ajuntament, diu, és “ liderar aquesta lluita per retirar-lo de manera efectiva, segura i coordinada”.

La Taula

La Taula està formada per representants de l’Ajuntament i dels col·legis professionals i agents econòmics i socials, com la Federació d’Associacions Veïnals de Terrassa (FAVT); del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC); del Col·legi d’Arquitectura Tècnica a Barcelona (CATEB); del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya; del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona, de la patronal catalana CECOT i de la Cambra de la Propietat Urbana de Terrassa.

L’òrgan vol ser un espai d’intercanvi i debat, a més de servir per actualitzar les polítiques públiques i les normatives en relació amb l’amiant i la seva erradicació. Des de la Taula s’informarà de les tramitacions a seguir, i dels objectius assolits.

Un pas més cap a l’erradicació de l’amiant
To Top