Terrassa

Terrassa s’enduu part del segon premi de la Rifa de Reis

El 06766 ha estat venut a la plaça del Triomf, a Sant Pere

Alegria a l'administració de loteria aquest dilluns al matí / Nebridi Aróztegui

Semblava que la sort en aquestes acaballes nadalenques anava a passar de llarg, de nou, però un pessic de la Rifa de Reis ha caigut a Terrassa.

Part del segon premi, de 750.000 euros a la sèrie (75.000 al dècim) ha estat venut a la nostra ciutat. En concret, a l’administració número 8, radicada a la plaça del Triomf, a Sant Pere.

El número triat per l’atzar, el 06766, s’ha comercialitzat en molts punts d’Espanya. Entre ells, a Terrassa. Diversos dècims han estat distribuïts també a Barcelona, Castelldefels, Molins de Rei i Mataró.

El conjunt de números premiats en el sorteig d’aquest dilluns és el següent:
-Primer premi. 78908.
-Segon premi. 06766.
-Tercer premi. 66777.
-Extracció de quatre xifres: 4276 i 1454.
-Extracció de tres xifres. 798, 824, 794, 981, 307, 548, 660, 366, 040, 756, 899, 184, 404.
-Extracció de dues xifres. 31, 26, 89, 68 i 11.
-Reintegraments: 5, 0, 8.

En aquests temps de preponderància, en molts àmbits de consum, de les vendes per internet o per vessants tecnològics, no sempre és possible determinar quants números s’han venut en tal o tal altre establiment “tocat” per la vareta màgica del moment. És el que ha passar aquest dilluns, dia de Reis,  a l’administració número 8, la de la plaça del Triomf, regentada per Enric Talló Mampel.

Per què? Perquè el número no responia al dècim convencional amb la tradicional transacció de finestreta i la connexió emocional amb un número de sempre o aquell que ens entra pels ulls. El 06766 venut a l’administració de la plaça del Triomf era un número “donat per màquina”, no inclòs en la consignació precisa per a l’establiment. Potser la “màquina” el va triar a l’atzar. “No sabem si és un o en són deu, si li ha tocat només a una persona o aquesta persona en va repartir”, comentava l’Enric poc després de conèixer la notícia i d’obrir, és clar, la pertinent ampolla de cava per celebrar l’ocasió com Déu mana.

Premis constants

L’administració dels Talló porta més de 30 anys en aquest sector i aquestes tres dècades, per descomptat, han donat de sí. Ha repartit premis en la Loteria Nacional de dissabtes “dos o tres cops” (un segon, per exemple, el 23 de setembre del 2023), i un cinquè premi al Sorteig Extraordinari de Nadal. “Anem donant premis constantment”, explicava Enric Talló abans de reflexionar sobre les noves formes de relació amb la clientela derivades de la irrupció i l’assentament de pràctiques tecnològiques. Molta gent “juga per internet” i els modes de consum “s’han dividit una mica”. Per aquesta raó les administracions, diu, presenten menys afluència presencial.

No obstant això, molts establiments s’han adaptat a la nova situació: “Estem pagant al Nadal el que no havíem pagat fins no fa gaire. I ara, amb l’ajuda d’aquest número, també. Hem de tenir en compte que la loteria de Nadal és molt important des del punt de vista simbòlic, però l’ordinària ofereix tres reintegraments i aquests ajuden molt a tornar a jugar. Són quantitats que constantement es reinverteixen”.

Aquest dilluns, a més del segon premi, diverses poblacions de Catalunya han esgarrapat pessics de la Rifa de Reis. En total, una vintena de localitats n’han resultat “esquitxades”. El tercer, el 66777 i premiat amb 25.000 euros per dècim, ha caigut en 16 municipis d’arreu de Catalunya, com Tarragona, Badalona, Cornellà o Sant Sadurní d’Anoia. El primer premi, el 78908 -valorat en 200.000 euros cada dècim-, s’ha venut íntegrament a Lleó. En l’edició d’aquest any del sorteig de Reis s’han repartit 770 milions d’euros en premis, els mateixos que l’any passat.

En aquesta edició de la rifa, Catalunya s’ha gastat 93,332 milions d’euros, un 0,68% menys que l’any passat. Enguany la despesa per habitant ha estat d’11,80 euros. En la campanya anterior, la despesa catalana va ser de 93,9 milions; per habitant, es va situar en els 12,24 euros. Per demarcacions, Barcelona s’ha gastat 65,978 milions d’euros, un 1,39% menys que en l’edició passada.

To Top