Les pistes de patinatge són sinònim de Nadal. La situació climàtica actual i la sequera, però, han fet que els municipis catalans busquin alternatives sostenibles per mantenir una activitat molt popular que esperen els infants, però també els adults. Terrassa és una de les ciutats què, després de renunciar a la pista de gel per responsabilitat amb el medi ambient (2023), enguany recupera l’activitat amb l’afegit que serà en una pista sintètica. Terrassa, doncs, torna a la llista dels municipis catalans amb pistes de patinatge.
Compromesos amb l’entorn
A diferència de les pistes de gel convencionals, les pistes sintètiques no consumeixen aigua ni s’han de refredar, de manera que són molt més sostenibles que les tradicionals. A més, l’ús de la pista no genera emissions de CO2 i això permet complir amb el compromís de fer ciutats més responsables amb el medi ambient.
La pista de Terrassa incorporarà sis elements lliscants amb formes d’animals per facilitar el patinatge als infants més petits. També hi haurà disponible una cadira de rodes lliscant per garantir l’accés al patinatge a les persones amb problemes de mobilitat. La pista obrirà les portes del 21 de desembre fins al 6 de gener. El preu de l’entrada general individual serà de 4 euros. Es podran aconseguir entrades a preu reduït (3 euros) comprant-les en comerços de la ciutat. Les persones amb capacitats diverses i menors de dos anys podran patinar de manera gratuïta.
On es podrà patinar a Terrassa?
Després de setmanes de debat sobre la localització de la pista de patinatge -els Comuns es van sumar ahir al rebuig de l’AV de Grups Gibraltar-Lluís Companys– , l’Ajuntament ha confirmat a Diari de Terrassa que es manté la idea inicial de situar-la a la plaça d’Agustí Bartra, a Can Boada. Terrassa aposta perquè el Nadal tingui una capil·laritat a tots els barris. Activitats com aquesta generen molt flux de persones i aquesta és una de les raons per la qual l’Ajuntament ha acordat una nova ubicació per la pista amb l’Associació Comerç Can Boada-Ponent. Entenen que això “generarà un impacte positiu al comerç i al sector de la restauració del barri”.
Marta Bueno, presidenta de l’Associació Comerç Can Boada-Ponent, no amaga la seva satisfacció. Bueno parla en nom dels 55 establiments afiliats quan diu que “és una activitat que agrada al barri, als clients, i a la ciutat, perquè això fa que es parli de Can Boada. I dona prestigi nadalenc quant a decoració i benestar”
L’any 2022, l’última edició de la pista de gel a Terrassa, es van aplegar 14.663 patinadors a la Plaça Nova. L’any passat es va substituir per una fira de Nadal sostenible que va reunir poc més de la meitat de gent que a l’any anterior: 8.565 persones. És per aquest motiu que Can Boada té una oportunitat doble amb la pista de patinatge de la Plaça Agustí Bartra: d’una banda, augmentar el flux comercial del barri, i de l’altra remuntar els números del 2023. Marta Bueno, de fet, recorda que “el barri creix. El patinatge és una activitat agradable, maca, que la gent la busca. Això farà que la gent s’acosti a Can Boada, ens conegui, i vegi que és una zona alegre, dinàmica i tranquil·la. Serà un èxit com ho va ser la fira medieval”.