Compta amb 133 places, amb cinc plantes i amb una superfície de més de 8.000 metres quadrats. I és una realitat oficial a partir d’aquest divendres, quan DomusVi Terrassa Ciutat ha obert les seves portes en l’acte d’inauguració d’aquesta nova residència.
Està ubicada als números 1-3 de l’avinguda de Barcelona. Molts terrassencs recorden encara la zona amb el nom d’Hiperpiel, en al·lusió a un famós establiment radicat al començament de l’avinguda de Barcelona, desaparegut fa anys. En el solar alliberat ha aixecat DomusVi la seva primera residència a Terrassa. A altres poblacions de Catalunya gestiona 13 centres més.
El de Terrassa està dirigit per Manel Tumilet. “En els propers anys, les persones grans tindran més autonomia i hem d’assegurar unes cures adaptades a les seves necessitats; i, per això, cal innovar en la cultura de la cura”, ha subratllat Tumilet. José María Pena, conseller delegat, ha deixat clar que per a l’empresa és una prioritat assegurar la capacitat d’elecció dels residents.
El centre està equipat “per millorar el benestar de les persones grans en un entorn social actiu”, indica la companyia, referent en el sector sociosanitari.
L’obertura de la residència suposa la contractació directa de 90 persones “que formen un equip multidisciplinari format per diferents perfils professionals, el que permet oferir cures especialitzades amb un tracte familiar”, agrega DomusVi. La celebració d’aquesta nova experiència no s’ha limitat a l’acte inaugural d’aquest divendres, que ha inclòs la presència de Laura Rivas, regidora de Gent Gran de l’Ajuntament de Terrassa. Per a aquest dissabte i aquest diumenge s’hi han previst sengles jornades de portes obertes.
Tres terrasses
El complex de cinc plantes inclou tres àmplies terrasses exteriors i, com assenyala la companyia, “oferirà diferents modalitats d’estada, tant de caràcter permanent com temporal. Està distribuït en habitacions dobles i individuals organitzades en unitats de convivència independents amb sala d’estar i menjador propi, la qual cosa garanteix una atenció individualitzada.
També disposa de zones comunes que fomenten la socialització, com gimnàs, cafeteria i cuina pròpia, “un aspecte clau per a un major control en la qualitat de l’elaboració
dels menús, en la selecció de matèries primeres de proximitat i en el procés de cuinat”, apunta DomusVi.
La residència subratlla la seva aposta “per teràpies innovadores, com una sala d’estimulació multisensorial indicada especialment per a persones amb diversos nivells de deteriorament cognitiu”.
DomusVi pretén contribuir “a donar resposta a l’augment de la demanda de cures i fer front a l’actual repte demogràfic resultat de l’envelliment poblacional i d’una major esperança de vida, en un context en el qual la població de més de 65 anys a Catalunya constituirà més del 20% l’any 2040, segons projeccions de l’Idescat”.