Terrassa

L’ESEIAAT de la UPC gradua 800 enginyers

En un acte amb 2.500 persones presidit pel President del Parlament de Catalunya, el terrassenc Josep Rull

Divendres, el Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) es van graduar més de 800 nous professionals de l’enginyeria, formats a l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech (UPC).  Els graduats i les graduades han completat els seus estudis en algun dels 10 graus i 10 màsters de les àrees industrials, aeroespacial i audiovisual.

L’ESEIAAT esdevé en un actiu essencial per proveir a la societat de professionals de l’enginyeria en un context productiu estatal que necessita 200.000 enginyers i enginyeres la propera dècada

El teixit productiu i industrial de Catalunya i de la resta de l’Estat compta amb més de  800 nous enginyers i enginyeres més, altament qualificats, preparats per afrontar els reptes de la indústria i de l’economia del segle XXI i per treballar liderant el desenvolupament econòmic del país, després d’haver-se format a l’ESEIAAT de la UPC. Entre graduats i graduades, famílies, representants del món empresarial i de les institucions del territori, a l’acte van assistir 2.500 persones. Aquest fet va convertir l’esdeveniment en una de les graduacions universitàries més multitudinàries del país.

L’ESEIAAT, un actiu per a l’economia del país

El director de l’ESEIAAT, Xavier Roca, va explicar què “segons l’Observatori de l’Enginyeria d’Espanya (OIE), en els propers deu anys es necessiten més de 200.000 enginyers i enginyeres. En aquest context, la nostra Escola, amb aquesta capacitat extraordinària d’aportar professionals de l’enginyeria altament qualificats, esdevé un actiu fonamental per poder garantir el futur del país. Graduar més de 800 enginyers i enginyers d’una sola promoció no està a l’abast de molts centres a tot l’Estat”. Per això, subratllà Xavier Roca,  “el dia 15 de novembre es podria considerar una diada per al conjunt de la societat, i l’hem de posar en valor”.

L’ESEIAAT manté una relació estreta amb les empreses i entitats de diversos sectors industrials. Algunes de les més importants col·laboren en l’organització dels actes de graduació amb el finançament i el lliurant dels premis als millors expedients acadèmics, com ara,  ABB, Enginyers BCN, Circutor, Henkel, Enginyers Industrials de Catalunya, La Mútua dels Enginyers, Lauda, Cambra de Terrassa, Frime, Aspapel, Fundación Textil Algodonera, Tüv-Süd,  Ausa, Càtedra UPC-Enginyers Industrials de Catalunya, Aena, Coiae, Fundació Caixa d’Enginyers, Cecot/ FIIC, Grupo Construcia i l’Ajuntament de Terrassa

To Top