L’Ajuntament de Terrassa organitza activitats amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. El lema d’aquesta edició, que se celebra des d’aquest dissabte, 16 de novembre, i fins al dia 24, és “Malbaratar aliments és de mal gust!”.
L’objectiu d’aquest certamen és promoure la celebració d’activitats conjuntes a tota Europa “per sensibilitzar la ciutadania de la importància de minimitzar i reduir els residus“. A Catalunya, compta amb la participació de les administracions municipals, entitats, empreses i ciutadania que col·laboren en les actuacions organitzades durant aquesta setmana.
En aquest cas, la programació recull tres activitats organitzades per l’Ajuntament de Terrassa. Es tracta de dos tallers i una sessió de teatre infantil. El primer taller serà de “showcooking” i se celebrarà el dimecres, dia 20, a les 18 hores, al casal cívic Francisca Redondo (plaça de la Maurina, 2). Mostrarà com aprofitar els aliments que de manera més freqüent es llencen a les escombraries.
Eficiència energètica
L’altre taller se centrarà més en com portar una alimentació completa i equilibrada, “tenint en compte l’aprofitament alimentari i l’eficiència energètica dels aparells elèctrics que utilitzem”. Aquest taller se celebrarà el divendres, dia 29 de novembre, a les 16 hores, a l’Escola la Llar (placeta de Rosa Puig,1).
Les dues activitats són de caràcter gratuït, tot i que requereixen inscripció prèvia perquè les places són limitades.
La tercera activitat prevista és una sessió de teatre infantil que tindrà lloc el diumenge, dia 24, a les 12 hores, a la Sala Crespi (carrer Major de Sant Pere, 50), amb l’obra “La història d’una deixalla”. L’entrada es pot comprar, directament, a la web de l’entitat.
Aquesta oferta se suma a les organitzades per la Diputació de Barcelona, en coordinació amb la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat com són tallers en línia, exposicions virtuals, jocs educatius per a petits i grans, reptes per resoldre en família, aplicacions interactives i materials audiovisuals…).
Les xifres
Terrassa cada any recicla més tot i que a un ritme lent per complir amb els objectius marcats per la Unió Europea l’any 2030. L’any passat, la ciutat va assolir el 43,3%, un percentatge que ha augmentat progressivament en els darrers anys, tot i que està encara lluny del 60% fixat per Europa per a l’any 2030.