El III Congrés TECNIO, referent en la transferència de coneixement, se celebrarà a Terrassa. Serà el pròxim 21 de novembre que la Factoria Cultural es convertirà en un punt de trobada entre un important nombre d’institucions polítiques, empresarials i universitàries catalanes, en especial terrassenques, un espai on establir sinergies per millorar la competitivitat del teixit empresarial català.
La presentació del Congrés, celebrada a l’Edifici Històric de l’ESEIAAT-UPC, ha anat a càrrec del tinent d’alcalde de Projecció de la Ciutat i regidor d’Universitats i Transferència de Coneixement, Joan Salvador; acompanyat del vicepresident de l’Associació TECNIO, Santiago Royo; i del subdirector de recerca i empresa de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT-UPC), Lluís Gil. “El nostre objectiu fonamental és fer que la transferència de tecnologies sigui reconeguda dins de l’entorn català com una de les activitats clau que ens han de permetre ser competitius en els futurs”, afirmava Santiago Royo. Lluís Gil assegurava que “aquest congrés és una oportunitat per posar en valor la potència dels grups tècnics de Terrassa, que tenen una connexió amb el teixit productiu a través d’introduir millores per ajudar a avançar”.
Terrassa com a seu
Amb l’elecció de Terrassa com a seu, el Congrés d’enguany reconeix la gran importància de la tradició industrial del Vallès, escenari clau per l’ecosistema d’innovació català. “Des de l’Ajuntament ens ha volgut sumar aquesta edició amb tres grans objectius: donar a conèixer què és la transferència de coneixement i tecnologia, exemplificar-la en casos d’èxit, i facilitar el contacte entre empreses del territori i els grups de recerca”, exposava el regidor Joan Salvador, i afegia que “estem convençuts que la innovació basada en la transferència de tecnologia i coneixement, en contacte permanent entre universitat i empresa, és una de les palanques més potents i solvents per millorar la competitivitat”.
La jornada acollirà ponències i taules rodones sobre innovació, en les quals participaran noms rellevants de la ciència i la indústria catalana. Dels grups i centres de recerca en destaquen la participació de BETA (Universitat de Vic), de CEBIOTEX, IntegraTX i Joltech Solutions.
La benvinguda institucional de l’acte comptarà amb la participació del conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Miquel Sàmper, l’alcalde de Terrassa Jordi Ballart, el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya Daniel Crespo i el president en funcions de l’Associació TECNIO i director del Grup CD6 de la UPC Santiago Royo. La clausura de l’acte anirà a càrrec de la consellera d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya Alícia Romero.
TRS Brokerage
Enguany s’incorpora una important novetat, el TRS Brokerage, per fomentar la interacció entre empreses i agents desenvolupadors de tecnologia promogut per l’Ajuntament de Terrassa. És una important trobada entre el sector empresarial i els agents desenvolupadors. L’esdeveniment és un generador d’oportunitats on es creen espais per compartir experiències i trobar sinergies per a futures col·laboracions. 29 agents s’han sumat a aquesta iniciativa, entre ells diversos grups de recerca de la UPC i empreses de referència com Leitat o Ficosa.