Terrassa

Jorge Valdano entrevista a Dani Olmo al Vapor de Prodis

La nova i flamant seu de l’entitat és l’escenari del programa televisiu presentat per l’exentrenador i exjugador del Real Madrid a Movistar +, que té el davanter terrassenc del FC Barcelona com a protagonista

/ PRODIS

L’entrevista de Dani Olmo a càrrec de Jorge Valdano per a la vuitena temporada del programa “Universo Valdano”, emesa aquest dilluns per Movistar +, va tenir lloc en dos escenaris molt representatius de Terrassa: el Castell Cartoixa de Vallparadís, on es presenta l’entrevista, i el Vapor Prodis, la nova seu d’aquesta fundació dedicada a l’atenció de persones amb discapacitat. Xavi Hernàndez ja va ser entrevistat per Valdano a la Masia Freixa l’any passat.

L’inici de l’entrevista va tenir lloc al Castell Cartoixa de Vallparadís

Al nord del barri de Ca n’Aurell, des de l’interior d’aquesta fàbrica tèxtil rehabilitada, el futbolista terrassenc del FC Barcelona va compartir reflexions personals i professionals, posant en relleu el seu vincle amb Terrassa i les experiències viscudes tant a Croàcia com a Alemanya.

Durant la conversa, Olmo recorda amb nostàlgia la seva infància a Terrassa. “He estat molt de carrer. Cada estiu, passava hores al parc jugant a futbol amb amics i el meu germà. Penso que la meva és una de les últimes generacions que ha pogut gaudir del futbol de carrer, quan no hi havia xarxes socials”, explica. No pot amagar la seva alegria per haver tornat a Terrassa després de deu anys jugant a l’estranger. Assegura que “sóc molt de casa. Ja pots imaginar com estem de contents (família i amics) després d’haver tornat”, declara l’egarenc.

Ha destacat en nombroses ocasions la influència clau del seu pare, Miquel Olmo, en la seva carrera. “Habitualment, no em deia el que feia bé, sinó el que podia millorar”, subratlla. Està convençut que aquesta exigència constant l’ha portat a l’èxit. Portava el futbol a la sang des de petit, quan “jugaba amb el meu pare i anava a veure com entrenava”.

Dani Olmo, que va passar per la Masia (planter del FC Barcelona) i després va marxar al Dinamo de Zagreb amb 16 anys, recorda la seva estada a Croàcia com una etapa decisiva en el seu creixement. “Zagreb i la seva gent els portaré sempre amb mi. Vaig arribar com un nen i vaig marxar com un home”, afirma, fent referència a les lliçons que va aprendre dins i fora del terreny de joc. De fet, va tenir l’oportunitat de conèixer de prop les conseqüències de la guerra dels Balcans. Així, expressa que “allà vaig poder conèixer a gent que va patir la guerra en primera persona. Em va impactar i ara intento ajudar en tot el que puc”.

Després del seu èxit al Dinamo, Olmo va fer el salt a la Bundesliga, fitxant pel RB Leipzig, on “vaig aprendre a ser més vertical i a jugar sota pressió”. El fet d’haver jugat a Croàcia i Alemanya permet a l’egarenc parlar cinc idiomes. “Amb l’staff de Hansi Flick (tècnic del Barça), parlo en alemany. Ara, estic pressionant la meva parella (alemanya) perquè aprengui espanyol”, diu amb un somriure.

Ara, de tornada al FC Barcelona, Olmo mira el futur amb il·lusió. “Alguns diuen que es tanca un cicle, però per a mi és un nou inici. Tinc ganes de guanyar amb el club que m’ha vist créixer”, diu.

To Top