Terrassa

Enquesta per conèixer la percepció sobre els problemes de salut mental

Els resultats serviran per a valorar el grau d’estigma entorn aquestes patologies, les persones que les pateixen i el seu entorn immediat

L’Ajuntament de Terrassa, a través de la Taula de Salut Mental de Terrassa, ha posat en marxa aquest mes d’octubre el qüestionari “La percepció de la salut mental a Terrassa”. L’objectiu d’aquesta iniciativa, que forma part de les accions del Pla Local Antiestigma de Salut Mental de Terrassa (PLAT) és recollir informació sobre la percepció que la ciutadania té dels problemes de salut mental i de les persones que els pateixen. Els resultats també serviran per a detectar quin impacte han tingut les accions i activitats del PLAT en els seus dos primers anys de funcionament. 

L’enquesta “La percepció de la salut mental a Terrassa” és totalment anònima i està adreçada a totes les terrassenques i tots els terrassencs majors de 18 anys. Està pensada per a recollir, d’una banda, l’experiència personal de la ciutadania què hi participi (amb dos recorreguts diferents en funció de si s’ha tingut o no algun problema de salut mental), i, d’altra, la percepció d’aquestes persones sobre els problemes de salut mental del seu entorn (familiar, laboral, veïnal i social). 

L’enquesta és anònima i està adreçada a tots els terrassencs majors de 18 anys

Laura Rivas, regidora de Salut, defensa què “és molt important saber què pensa realment la ciutadania sobre les persones que pateixen problemes de salut mental, perquè, malauradament, l’estigma és una realitat contra la qual hem de continuar lluitant. Els resultats d’aquesta enquesta ens serviran per a tenir una visió concreta i actual de la situació, que ens ajudarà a continuar perfilant projectes de lluita contra l’estigma. Per això, animem a tothom a participar-hi”

Els resultats del qüestionari serviran per a valorar el grau d’estigma entorn els problemes de salut mental, les persones que els pateixen i el seu entorn immediat. L’estigma fa referència a l’atribució de qualitats negatives i despectives construïdes d’acord amb prejudicis i manca d’informació a un col·lectiu de persones, les quals passen a ser vistes, pensades i tractades de forma diferent, fet que comporta una discriminació.

To Top