Terrassa

Veïns de Terrassa reclamen un pas elevat per evitar atropellaments

L’associació de Pere Parres denuncia inseguretat viària a la carretera de Rellinars

Aquest és un punt conflictiu de trànsit, segons denuncia l'associació veïnal / ALBERTO TALLÓN

El juny, un jove va morir atropellat en un tram denunciat com a confliciu a Terrassa. Els veïns no volen que es repeteixi la història al mateix barri. Fa temps que l’associació veïnal del Torrent d’en Pere Parres demana un pas de vianants elevat a la intersecció de la carretera de Rellinars amb el carrer de Monturiol. Allà es va produir un accident greu dies enrere.

El 8 d’octubre va ser atropellada una dona gran en l’encreuament de la carretera de Rellinars amb el carrer de Monturiol. En la freda estadística podria passar per un accident més, però l’abast de l’atropellament va més enllà de les implicacions humanes personals i familiars. L’associació veïnal del Torrent d’en Pere Parres, barri on s’inclou la intersecció, denuncia que ja havia cridat l’atenció de l’Ajuntament sobre aquest punt, que considera conflictiu i insegur.

Encreuament de la carretera de Rellinars amb el carrer de Monturiol / ALBERTO TALLÓN

Havia reclamat un pas de vianants elevat. Diu que el consistori tanca l’orella a la reclamació com els va fer en el seu moment davant les demandes d’un semàfor en l’encreuament de l’avinguda de Josep Tarradellas on al juny passat va perdre la vida un jove atropellat per un vehicle.

“Calen accidents per actuar?”, pregunta l’entitat de Pere Parres. El més fàcil, afegeix, seria demanar dimissions, “però el nostre objectiu és assegurar-nos que els nostres barris siguin segurs”

“La pregunta torna a ser la mateixa que fa uns mesos: i ara, què?”. La culpa objectiva de l’atropellament a la carretera de Rellinars és del conductor, però es podria discutir en qui recau la responsabilitat, suggereix l’entitat veïnal, que acusa l’Ajuntament de “insensible”, d’escoltar només els seus tècnics i no a les entitats, com la de Pere Parres, que en els últims mesos han reivindicat la redacció d’un mapa de “punts negres” de la ciutat, elaborat amb la participació de les associacions.

“De manera reiterada”

“Calen accidents per actuar?”, pregunta l’entitat de Pere Parres. El més fàcil, afegeix, seria demanar dimissions, “però el nostre objectiu és assegurar-nos que els nostres barris siguin segurs”. Per aquest motiu, exigeix a la regidora del districte 5 que informi públicament “sobre quin tipus d’actuació ha de fer l’Ajuntament en relació amb el lloc de l’accident i les dates d’actuació”. L’associació ha sol·licitat “de manera reiterada” que s’instal·li en aquest punt un pas elevat “per alentir la velocitat dels vehicles i donar més visibilitat als vianants”. La resposta municipal, segons l’entitat: “No era possible en no existir pressupost per a aquesta obra”.

Un jove de 24 anys va morir hores després de ser atropellat el 5 de juny passat en l’únic tram sense semàfor de l’avinguda de Josep Tarradellas, a tocar del carrer de Balmes. El veïnat, recordant la seva reivindicació, va organitzar una manifestació. Hores abans, l’Ajuntament va informar que tenia prevista la instal·lació del grup semafòric reclamat. Diu que el col·locarà en els propers mesos, potser al desembre o el gener.

To Top