Terrassa

Denuncien la portaveu municipal de Vox a Terrassa

La iniciativa és de l’Observatori dels Drets Socials i el despatx d’advocats Espai Humana

Alicia Tomás, regidora i portaveu municipal de Vox a Terrassa / NEBRIDI ARÓZTEGUI

L’Observatori dels Drets Socials i el despatx d’advocats Espai Humana han formulat una denúncia contra Alicia Tomás, regidora i portaveu municipal de Vox a Terrassa, en considerar que podria haver comès un delicte d’odi “per passejar-se per Terrassa (en concret, per Ca n’Anglada) amb una samarreta que promou odi i xenofòbia”.

De moment, la comunicació dels fets s’ha realitzat davant del Servei d’Atenció i Denúncia per a Víctimes de Racisme (SAiD), un servei del municipi però ofert per l’organització SOS Racisme que atén persones i col·lectius “víctimes d’agressions o discriminacions racistes”. Segons l’Ajuntament, un grup de professionals experts estudia cada cas de manera personalitzada i decideix amb els afectats la millor via per solucionar-lo. L’objectiu final del SAiD “és restituir els drets de la persona, però de vegades un cas individual pot esdevenir un procés de canvi social”.

Possible denúncia penal

Aquest podria ser només el primer pas fet per l’Observatori dels Drets Humans i el gabinet Espai Humana. Ambdues entitats han deixat clar que estudiaran la possibilitat d’interposar una denúncia formal a la Fiscalia de Delictes d’Odi per si el Ministeri Públic considera que els fets constitueixen una infracció penal.

Dies enrere, la regidora va penjar una imatge seva amb la citada samarreta en un passeig per Ca n’Anglada. El setembre passat, Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, va informar que havia denunciat davant de la Fiscalia un missatge penjat en una xarxa social per un altre regidor de Vox a l’Ajuntament de Terrassa, en aquest cas Daniel Pinto.

To Top