Terrassa

El certamen de millors hospitals d’Espanya premia MútuaTerrassa

L’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) va rebre aquest dimarts a Madrid un doble reconeixement en el marc del Best Spanish Hospital Awards, un certamen que reconeix l’excel·lència hospitalària mitjançant indicadors d’eficiència adequació i qualitat assistencial.

L’HUMT va ser guardonat amb el premi al millor hospital en processos mèdics i el premi al millor hospital en processos quirúrgics.

Com destaca MútuaTerrassa, l’objectiu del certamen és “potenciar la gestió clínica orientada a la millora continua dels hospitals d’aguts d’Espanya, tant públics com privats”. La iniciativa es fonamenta “en el reconeixement de la tasca dels centres sanitaris participants en base a indicadors clau sobre els processos prevalent d’actuació en aquests hospitals”.

Gairebé 140 hospitals

En l’edició d’enguany -la sisena- hi van prendre part un total de 138 hospitals i es van analitzar 110 processos clínics, els quals suposen el 91,2% de tota la casuística dels hospitals. Cada procés està segmentat amb varis indicadors; en total, n’hi ha més de 3.000.

Els hospitals participants es van dividir entre públics i privats, i cada un d’ells en tres subgrups; el públics en: bàsics i comarcals; generals i de referència i d’alta tecnologia.

L’HUMT va quedar englobat en el subgrup de “generals i de referència” i va rebre el “Premi al millor hospital en processos mèdics. Premi BSH Award 2024” i el “Premi al millor hospital en processos quirúrgics. Premi BSH Award 2024”.

El doctor Marc Matarrodona, Cap d’Àrea de Qualitat Assistencial i Seguretat del Pacient de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa (FAMT), va ser l’encarregat de recollir els dos guardons Benchmark BSH.

To Top