Terrassa

Estudiants i docents de la UPC revisaran la visió dels terrassencs

Durant el matí i la tarda d’aquest dijous 10 d’octubre seran a la Plaça Vella

Amb motiu del Dia Mundial de la Visió, la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) i el Centre Universitari de la Visió (CUV) de la Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech (UPC) tornen a oferir revisions visuals gratuïtes, en una carpa que s’instal·larà a la plaça Vella de Terrassa aquest dijous 10 d’octubre, de 12 a 14 hores i de 15.30 a 19.30 hores. Estudiants i docents de la UPC revisaran la visió dels terrassencs.

L’objectiu de la iniciativa és conscienciar la població sobre la importància de tenir cura de la salut visual per prevenir problemes com la miopia, que afecta ja més de dos milions de persones a Catalunya, la quarta part de les quals tenen entre 17 i 27 anys. Encara avui dia, només dos de cada deu persones es fan una revisió visual anual, fet que pot impedir una detecció precoç de la miopia en infants i joves i, per tant, l’aplicació de tractaments per controlar-la i evitar la progressió.

L’ús excessiu de dispositius digitals i la falta d’exposició a la llum natural són factors clau en l’augment de la miopia

En aquest marc, el CUV UPC està desenvolupament el projecte CISViT (Cohort Infantil de Salut Visual Terrassa), liderat pel grup de recerca Visió, Optometria i Salut (VOS). L’estudi mesura paràmetres oculars que poden alertar de miopies incipients i tracta d’identificar la possible relació entre la salut visual dels infants i el seu entorn socioeconòmic. El principal objectiu del projecte, pioner al Sud d’Europa, és determinar els llindars normals per a la detecció precoç de la miopia, basats en la integració de dades de funcions biomètriques i visuals, i relacionar-los amb factors socioeconòmics. Aquesta informació serà útil per implementar programes de salut pública i polítiques socials.

La miopia no és només una condició visual que requereix la correcció amb ulleres o lents de contacte. És un problema de salut global amb conseqüències a llarg termini, que pot derivar en problemes degeneratius de la retina o fins i tot en ceguesa, informen de de la Facultat d’Òptica i el Centre Universitari de la Visió. L’ús excessiu de dispositius digitals i la falta d’exposició a la llum natural són factors clau en l’augment de la miopia en les últimes dècades. Per això, els experts recomanen passar més temps a l’aire lliure i limitar l’ús de pantalles, especialment entre els infants i els joves.

To Top