Terrassa

El vent supera els 85 km/h a Terrassa

A la plaça del Tint, ha caigut un arbre i un fanal

Un arbre caigut a la plaça del Tint / Nebridi Aróztegui

[Javier Llamas i Laura Massallé]

El vent ha bufat intensament la nit d’aquest dilluns a dimarts a Terrassa. A la ciutat s’han registrat fortes ratxes que han arribat a superar els 85 km/h. A l’estació automàtica de Can Poal, el cop més fort ha estat, concretament, de 85,3 km/h. S’ha produït quan tot just passava un minut de la mitjanit.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha destacat aquesta ratxa de vent de Terrassa com una de les més destacades de la nit arreu de Catalunya, juntament amb una altra de 82,1 km/h, registrada a Montserrat – Sant Dimes.

Aquesta forta ventada ha provocat alguns danys materials a Terrassa. A la plaça del Tint, la ventolera ha fet caure un arbre d’uns 15  metres d’alçada. També ha tombat un fanal i ha arrencat unes planxes metàl·liques que hi havia en un balcó.

/ Nebridi Aróztegui

Una nit moguda

Els serveis d’emergències han començat a rebre alertes a les 23.25 hores. Dos minuts després, els bombers han estat advertits per revisar una grua d’obra l’alarma de la qual es balancejava al carrer de Salmerón. La inspecció ha revelat que no corria perill.

La incidència comunicada segons després sí que ha adquirit major gravetat. Un arbre s’havia enfonsat a la plaça del Tint, a Ca n’Aurell. El tronc, d’uns 15 metres de longitud, ha caigut al damunt d’un fanal i una planxa. Tot just a la mateixa hora, el cos d’emergències ha sabut de la caiguda d’una planxa d’alumini al carrer d’Eivissa, a Ègara. Una altra peça estava a punt de desplomar-se i calia retirar-la.

Els serveis han continuat passada la mitjanit. A les 00.25 hores d’aquest dimarts ha caigut un arbre damunt d’un vehicle al carrer de Mossèn Àngel Rodamilans, a Ca n’Anglada. Tres minuts més tard, a les 00.28, unes tanques s’han desplaçat d’una finca cap a la vorera.

El següent avís d’importància ha arribat a la 1.26 hores des del carrer de les Vinyoles, a Can Boada del Pi. Allà, a tocar de la ronda de Ponent, un arbre s’ha enfonsat a sobre de tres vehicles estacionats. Encara s’han registrat a Terrassa més enfonsaments d’arbres, dos d’ells en sengles trams de la B-122, la carretera de Rellinars, a una distància d’uns 200 metres l’un de l’altre. El trànsit ha quedat tallat mentre intervenien els bombers per retirar els troncs.

A les 7.11 hores ha caigut un arbre al damunt de la marquesina d’una parada d’autobusos a l’avinguda de Barcelona. Una hora després, els bombers han estat alertats d’un incident similar a la C-1415a, la carretera de Castellar.

A tot Catalunya

A tot Catalunya, els Bombers de la Generalitat 85 avisos relacionats amb les tempestes, entre les 23 hores de dilluns i les 8 hores de dimarts. La majoria d’incidències han estat per retirar arbres caiguts a causa del vent.

Bona part dels avisos han arribat des de la Regió Metropolitana Nord. Han estat 42.

To Top