Terrassa

Terrassa, ciutat pilot en favor de la salut mental

La ciutat formarà part del Pla Estratègic de la Diputació de Barcelona, que comptarà amb 61 accions dirigides a promocionar la salut mental

Terrassa serà una de les ciutats on s’apliquin com a prova pilot els serveis del primer Pla Estratègic de Salut Mental de la Diputació de Barcelona. Amb un pressupost total de 7,6 milions d’euros, el Pla vol impulsar 61 accions, la meitat d’elles vinculades a projectes ja en marxa, per prevenir, detectar i facilitar l’acompanyament de les persones que pateixin algun trastorn mental. El pla prestarà especial atenció al col·lectiu de joves i adolescents potenciant la detecció i prevenció dels problemes des de la mateixa comunitat. Els nous serveis s’implementaran també a altres ciutats com Mataró, Vilafranca del Penedès, Manresa, el Prat de Llobregat i Igualada. “Tot allò que detectem abans dels 18 anys ho podrem gestionar millor evitant que molts casos acabin al sistema de salut”, ha destacat Gemma Tarafa, diputada delegada de Salut Pública.

El Pla Estratègic de Salut Mental de la Diputació de Barcelona compta amb quatre línies estratègiques: prevenció i promoció de la salut mental; facilitar la detecció precoç i l’acompanyament comunitari; garantir el respecte dels drets de les persones amb problemes de salut mental; i articular una organització del mateix pla. Aquestes línies es tradueixen en 13 objectius específics.

Taula de salut mental a Terrassa

L’edifici docent de Mútua Terrassa ha acollit aquest dimarts la primera Jornada de la Taula de Salut Mental de Terrassa. La regidora de Salut, Laura Rivas, ha assistit a l’activitat, que forma part del programa commemoratiu del Dia Mundial de la Salut Mental, i es presenta com un espai de treball i reflexió per a promocionar l’atenció integral de la salut mental al territori. Hi participen l’Ajuntament, entitats i agents socials.

To Top