Terrassa

La Generalitat nomena tres terrassencs

Josep Maria Serena, Josep Lluís Armenter i Emília Andreu Almécija, nomenats a la Generalitat

La Generalitat ha publicat els nous nomenaments a diferents càrrecs del Govern, i entre ells destaquen tres noms amb una important trajectòria a Terrassa: Josep Maria Serena, Josep Lluís Armenter i Emília Andreu Almécija.

Josep Maria Serena, que fins ara era president de la comissió d’Energia de la patronal Cecot, ara és nou director general d’Energia. Serena, nascut a Barcelona l’any 1953, és doctor enginyer industrial i diplomat en Enginyeria i Gestió Ambiental. Al llarg de la seva activitat professional, ha estat president i conseller delegat d’AUMA, Consultors en Medi Ambient i Energia, així com president de la comissió de Medi Ambient del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya. També ha estat consultor i comissionat de Sostenibilitat i Economia Circular del Centre Tecnològic LEITAT. Membre del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) i de la Comissió Assessora per la Transició Ecològica de l’Economia (CAPTEE). Ha estat president del Consell de Seguretat Nuclear (2018-2022).

Josep Lluís Armenter (Barcelona, 1962), el nou director de l’Agència Catalana de l’Aigua, és enginyer industrial especialitzat en tècniques energètiques per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), té una diplomatura en hidrologia subterrània, així com un Programa de Desenvolupament Directiu a IESE. Va exercir part de la seva trajectòria professional en el món de la gestió de l’aigua a Mina Aigües de Terrassa.

Emília Andreu Almécija, nascuda a Terrassa, serà la directora de Serveis al Departament d’Educació i Formació Professional. És diplomada en Econòmiques i llicenciada en Dret, ambdues per la Universitat de Barcelona. Ha treballat a l’Ajuntament de Terrassa com a directora del Servei de Polítiques d’Igualtat (2001-2007); adjunta de l’Àrea de Drets Socials (2011-2013); directora de Serveis d’Organització i Recursos Humans (2013-2016); directora de Serveis Territorials i Seguretat (2019-2020) i d’Economia i Finances (2020-2023).

També ha fet carrera a la Generalitat, on ha exercit la subdirecció general tècnica del Departament d’Interior (2007-2011) i ha estat coordinadora tècnica de la Secretaria d’Afers Socials i Famílies del Departament de Drets Socials (2023-2024). A més a més, va ser la gerent de l’Institut Municipal d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona (2016-2019).

To Top