Terrassa

Dos buits al subsol obliguen a tancar part d’una plaça a Terrassa

La troballa la van fer tècnics municipals en la inspecció d’un col·lector problemàtic

Tanques a la plaça de l'Onze de Setembre / NEBRIDI ARÓZTEGUI

La troballa de dues cavitats al subsol ha obligat a protegir i tancar part de la plaça de l’Onze de Setembre de Terrassa i a prohibir l’ús d’un aparcament comunitari en aquest sector de Vallparadís.

Per la plaça discorre un col·lector que no presenta un bon estat i podia donar lloc a un enfonsament del terra. Segons l’Ajuntament, es tracta d’un col·lector de petites dimensions que entra en càrrega quan es produeixen episodis de pluges intenses. No absorbeix tot el que hauria d’absorbir. Per tal d’evitar el seu col·lapse, el consistori ha dut a terme unes obres per derivar part de les aigües cap al carrer de Prat de la Riba.

Detecció dels forats

Un cop realitzat aquest desviament del cabal d’aigua, personal especialitzat va efectuar una inspecció del col·lector. Va ser llavors quan es van detectar dues cavitats en el subsol: una, a la plaça, davant del gual d’un garatge; una altra, sota aquest aparcament comunitari. Els dos forats semblaven recents, probablement esdevinguts arran de precipitacions registrades aquest estiu passat.

/ NEBRIDI ARÓZTEGUI

Dissabte passat, 5 d’octubre, tècnics municipals van revisar la zona, la plaça i el garatge, concloent que no s’observaven lesions ni afectacions estructurals en el bloc d’habitatges. Igualment, no obstant això, calia adoptar mesures preventives per evitar el pas per allà.

Trànsit tallat

S’ha tallat el trànsit al carrer de Mañé i Flaquer, entre el de Soler i Palet i el de Prat de la Riba, i s’han retirat els vehicles del pàrquing, per evitar-ne el pas just per sobre del recorregut del col·lector. La zona està protegida amb tanques i el paviment, reforçat amb una planxa de ferro.

Encara no hi ha data concreta per a la reparació i la tornada a la normalitat. L’Ajuntament afirma que els treballs es duran a terme al més aviat possible.

To Top