Terrassa

El Vapor a la Moda

Els estudiants de l’INS Terrassa van presentar diumenge 6 d’octubre una col·lecció de dissenys sota el tema “Cultures a la Met Gala”, en el marc del festival Moaré

El Vapor Prodis de Terrassa és ple de gent expectant. Tothom té ganes de viure l’ambient sofisticat propi d’una desfilada de moda. Els assistents s’aglomeren al pòrtic de dalt, formant un passadís allargat, que permetrà a les models fer la passejada i gir característic sobre la catifa vermella.

La música comença a sonar. Els primers dissenys semblen evocar una batalla sanguinària. Si ve al principi hi predominen els tons vermells, veiem després tota la gamma de colors i estils, ordenats cromàticament. Quin és el tema comú? Costa d’esbrinar entre tanta varietat i originalitat.

Minuts després, tot té sentit: els treballs exposats van ser creats en el context dels cicles de formació oferts per l’INS Terrassa. La consigna del curs passat, ara exhibit, era representar qualsevol cultura i elevar-la a la Met Gala, el famós esdeveniment de moda celebrat al Museu Metropolità de Nova York

La majoria de creacions han assolit amb nota el caràcter de l’ocasió proposada. Unes poques, s’han quedat a mig camí, pareixent disfresses. En qualsevol cas, resulta del tot inspirador veure persones tan joves exposant la feina de tot un curs. Hi ha futur i talent. No només en el disseny, sinó també en el modelatge. 

No és tasca fàcil ser el centre de les mirades i alguns semblen autèntics professionals. Es pot sentir també l’esforç de superació rere cada presència, mostri més o menys seguretat. El públic és allà per mirar de dalt a baix i jutjar tots els detalls. Efectivament. Però no deixa de ser un públic simpàtic, que somriu davant creacions del tot originals. 

De tota la desfilada, hi ha un moment icònic que s’emporta l’ovació. És el cas del disseny “Metamorfosi” que, amb forma de bolet, es transforma sorprenentment en un preciós vestit de fada. Rere aquesta excèntrica creació hi ha la ment de Queralt Rossell, qui va graduar-se l’estiu passat del Grau Mitjà de Confecció i Moda a l’INS Terrassa: “Vaig aprofitar per agafar la mitologia de les fades. El vestit, de colors verds, està inspirat en la transformació”, explica. 

Queralt Rosset, dissenyadora de “Metamorfosis”, vestint la creació de la seva companya de classe, Júlia Rodríguez | Lluís Clotet

 En preguntar-li per les seves aspiracions professionals, la Queralt contesta amb claredat: “Aquest projecte és exactament el que vull fer la resta de la meva vida. M’agradaria ser dissenyadora de moda i tenir la meva marca, tant de roba com de complements”. Amb aquest propòsit, estudia ara un Grau Superior de Joieria a Barcelona. Gràcies al treball en el vestit presentat, va adonar-se de la necessitat d’aprendre més sobre pedreria, explica. 

La seva creació, “Metamorfosis”, ha brillat avui gràcies a l’actuació de Valentina Milagros, alumna de segon curs de Confecció i Moda: “Des de sempre m’ha agradat el modelatge i l’actuació, m’he sentit super bé desfilant. Em sento còmoda passejant”

La desfilada s’ha fet curta i ja hi ha ganes de conèixer com seran els treballs de l’ant vinent. L’exhibició ha estat del tot inspiradora i motivadora. Del lloc triat, el Vapor Prodis, només pot dir-se que ha ofert un context a l’altura dels futurs dissenyadors de Terrassa. 

To Top