Terrassa

Conrad Roset: “Som artesans del videojoc”

L’il·lustrador de Terrassa ha presentat el nou videojoc ‘Neva’ a la Macroviciada 2.0, així com el procés creatiu de l’exitós ‘Gris’, amb 3,2 milions de còpies venudes

Queden només deu dies perquè surti la nova creació de Nomada Studio: Neva. Conrad Roset ha obert la ronda de xerrades de la Macroviciada 2.0, compartint les claus d’aquest videojoc tan prometedor: “Neva és la història de l’Alba, qui haurà de cuidar un cadell de llop, a mesura que el cicle de vida avança i els rols canvien”. Es tracta d’una aposta bastant personal, que va sorgir en plena pandèmia i motivada per la recent naixença del seu fill: “la fragilitat del món i la paternitat són pilars fonamentals en aquesta creació”, ha explicat.

Il·lustrador a la indústria del videojoc

Els assistents d’aquest acte, celebrat al pintoresc pòrtic de la Masia Freixa, han pogut conèixer de primera mà l’artesanal manera de treballar de l’artista, basada en el dibuix fotograma a fotograma: “Perquè us feu una idea: cada segon del videojoc, necessita dotze dibuixos. La introducció, de cinc minuts, ha estat el treball de quatre persones durant tot un any”. 

Els inicis laborals de Conrad com a il·lustrador, a editorials i agències de publicitat, són més que evidents: comença sempre treballant a la llibreta i posa especial atenció a les cinemàtiques, és a dir, a aquells moments en què el jugador no ha de fer res més que gaudir de l’audiovisual. De tot el procés, es dedica especialment al disseny de personatges: “és la part que més m’agrada fer”, ha confessat. 

Des de Nomada Studio, es prioritza molt la part artística i audiovisual dels videojocs. De fet, Conrad Roset ha compartit amb el públic una dada sorprenent: “quasi un 80% del nostre equip no havia treballat a la indústria dels videojocs abans. Una indústria que és bastant tancada”. És aquesta visió externa la que creu que els va “ajudar a fer una cosa diferent amb Gris”

Precisament, és això el que més valoren de la seva obra alguns dels seus seguidors. Núria Rodríguez, graduada en Art i Disseny a l’Escola Massana, ha dit per exemple: “veig el videojoc com un altre mitjà d’art i, a històries com les del Conrad, es nota”.

“Gris” ha desbloquejat nous colors i projectes

El videojoc es va dir “Gris” per una raó: un personatge es troba en un món en blanc i negre i, mentre avança, va desbloquejant colors i pintant el paisatge”. La Núria, que ha provat el joc, troba que és “una narrativa brutal, que parla des del dolor i la superació”. Considera que, “el fet que toqui tant el tema emocional, el fa molt especial”. I, sense, dubte recomana el joc, perquè és quelcom diferent. En la mateixa línia, un altre assistent, el dissenyador matemàtic Xavier Camí, assegura que comprarà “Neva”: “el tinc fitxat des del dia que el van anunciar”. I afegeix: “És un orgull que un videojoc tan reconegut internacionalment tingui arrels a la ciutat”

Conrad Roset, parlant de videojocs a la Macroviciada 2.0 organitzada per l’associació Frikassa | Lluís Clotet

Com s’intueix en els comentaris, ‘Gris’ va ser un cas d’èxit rotund el 2018 i encara és recordat amb molta estima. Va vendre 3,2 milions de còpies, sobrepassant una inversió recuperada amb els 60.000 exemplars. El projecte no només va triomfar en l’àmbit comercial, sinó que va catapultar el treball de Conrad fins al punt de rebre el Premi Nacional de Cultura 2024 per part del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA).

Malgrat els èxits, els començaments mai van ser fàcils i requereixen molta persuasió i negociació. Així ho ha explicat el mateix Conrad: “Vaig coincidir amb un grupet de primer nivell de videojocs a una nit de festa a Gràcia. Els vaig convèncer amb l’ajuda de la meva parella i el meu Instagram. L’endemà vaig ensenyar-los el projecte, ja sense gintònics pel mig”. 

La primera aposta va ser personal: el seu equip va deixar la feina per implicar-se en la idea, vivint sis mesos d’estalvis. El treball i la constància els va portar a la prestigiosa Gamescom d’Alemanya, on van aconseguir tancar l’acord amb l’editorial de videojocs independent, Devolver Digital. Des de llavors, han treballat junts, tant per “Gris” com per “Neva”: “Devolver ens aporta finançament, tranquil·litat i bon màrqueting. No volem assumir riscos i el tracte amb ells és molt bo”, ha assegurat Conrad Roset. 

“Neva” sortirà d’aquí a deu dies per a diversos dispositius: PC, Mac, Switch, PS4, PS5, Xbox Series S i X. Després de la presentació, realitzada en el marc de la Macroviciada 2.0 organitzada per l’associació Frikassa, els seguidors de l’il·lustrador tenen encara més expectació per aquest nou videojoc.

To Top