Terrassa

Com m’afectarà el tall del carrer de Garcia Humet de Terrassa?

Les claus del tancament d’un dels vials més importants del Centre

Un autobús passant aquest divendres pel carrer de Garcia Humet / NEBRIDI ARÓZTEGUI

La instal·lació d’embornals i l’asfaltatge del carrer de Garcia Humet de Terrassa, molt deteriorat, obligaran a restringir la circulació durant sis setmanes en un dels vials més transitats del Centre. Per allà passen cada dia quatre línies de bus. El tall començarà aquest dilluns vinent, 7 d’octubre.

Hi ha carrers i carrers, vials que adquireixen major rellevància (que no categoria) pel seu nivell d’incidència en la mobilitat urbana. No cal que siguin grans avingudes. N’hi ha prou que s’hagin convertit durant anys en eixos principals de circulació per la seva situació, reforçada per la falta d’alternatives. És el cas del carrer de Garcia Humet, d’un sol carril, de tot just 280 metres de trajecte, però situat al Centre i lloc de pas gairebé obligat a nuclis que són pol d’atracció cada dia per a centenars de persones. En aquest cas, MútuaTerrassa i altres enclavaments. Forma part de l’itinerari de quatre línies d’autobusos municipals. El carrer de Garcia Humet es tanca al trànsit per unes obres. Només serà per sis setmanes, però aquest mes i mig no és temps fútil per als usuaris habituals de la via i per al veïnat. Aquestes són algunes de les claus del tall de circulació i de les opcions per fer-lo més suportable.

L’obra s’ha dividit en tres fases; la segona, del 4 al 10 de novembre, serà la més dura

En què consisteixen les obres? No és cap secret que, en una ciutat amb molts carrers de paviment deteriorat, el de Garcia Humet és un dels que presenta més desperfectes, per la quantitat de trànsit que soporta; en especial, pel pas continu dels busos. Els treballs, dividits en tres fases, inclouen la col·locació de nous embornals i l’asfaltat de tot el vial.

Les fases

La primera, de quatre setmanes, anirà de dilluns vinent, 7 d’octubre, al 3 de novembre. En aquesta etapa d’obra civil es donarà pas alternatiu als guals afectats del carrer de Garcia Humet pels carrers transversals en cada moment de l’obra. En la segona fase, entre el 4 i el 10 de novembre, s’asfaltarà el carrer. Aquesta setmana serà potser la més dura pels afectats. El trànsit estarà totalment restringit, també pels guals. La fase 3, de l’11 al 15 de novembre, traslladarà les reformes al carrer de Sant Cristòfol. L’accés a aquest vial s’haurà de fer en doble sentit per Sant Antoni. La circulació per Garcia Humet estarà permesa.

Els recorreguts dels autobusos es desviaran per Vint-i-dos de Juliol cap a Salmerón

Què fer amb vehicle privat?

El tall total serà del 7 d’octubre al 10 de novembre. L’Ajuntament recomana accedir a Mútua (en general, a la plaça del Doctor Robert) des del Centre pels carrers de la Mare de Déu dels Àngels, el de Sant Leopold o el de Sant Antoni, el passeig del Vint-i-dos de Juliol i el carrer de Salmerón . L’Ajuntament informa que durant les obres, tot i que de manera excepcional “i sempre que la mobilitat escolar ho permeti”, es podrà circular pels carrers del Teatre, de Sant Pau, del Puig Novell i de Sant Jaume. L’accés des de Garcia Humet als trams dels carrers de Joaquim de Paz, de Sant Josep i de Sant Cristòfol (entre Sant Antoni i Passeig) només es permetrà al veïnat que hagi d’accedir a garatges.

Tram de calçada deteriorat a Garcia Humet / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Quan calgui, s’habilitarà doble sentit en els trams indicats. S’ha de tenir en compte que el tall repercutirà en un increment de trànsit pel carrer del Mas Adei (sentit nord). Allà aniran a parar centenars de vehicles que, en arribar a la plaça de la Creu Gran des de Societat o des del carrer de la Creu Gran, no podran baixar per Garcia Humet i hauran de girar a l’esquerra. L’única sortida, aleshores, serà Mas Adei amunt, per agafar Vint-i-dos de Juliol.

Per on aniran els autobusos?

Pel carrer de Garcia Humet discorren cada dia desenes d’autobusos urbans de quatre línies: L1 (direcció Sant Llorenç), L3 (direcció la Grípia), L6 (Can Roca) i L7 (cap a Ca Jofresa). Com el seu pas per Garcia Humet des del carrer del Nord i el de la Societat serà impossible, els autobusos continuaran pel passeig del Vint-i-dos de Juliol i baixaran pel carrer de Salmerón cap a l’avinguda de Jacquard. La mesura durarà del 7 al 10 de novembre.

El cas de Tobella Pi de la Serra

El carrer de Tobella Pi de la Serra és el darrer que fa cantonada amb Garcia Humet, baixant a mà dreta. És un carreró sense sortida. Alguns veïns han estat informats del tall per telèfon o per correu electrònic. L’Ajuntament els ha ofert una plaça en un pàrquing del carrer de Sant Antoni per a la setmana del 4 al 10 de novembre. Només una per família. “Peró nosaltres, comptant els meus fills,  tenim tres vehicles, tots registrats amb el distintiu d’accés al Centre. Ens haurem de buscar la vida per estacionar al carrer o per pagar un pàrquing uns dies”, diu el Matías, veí afectat. “Haurem de tenir paciència. Són obres que s’han de fer, si veiem l’estat de Garcia Humet”, afegeix.

To Top