Terrassa

Aprendre japonès a Terrassa per donar sang

Guillem Ferreres ha guanyat el sorteig de la campanya de donació de sang amb SALT Idiomes

José Luis Cano, gerent de SALT Idiomes, i el guanyador, Guillem Ferreres

Guillem Ferreres Sagarra ha estat el guanyador de la campanya de donació de sang impulsada pel Banc de Sang de MútuaTerrassa amb SALT Idiomes, un programa, anomenat Sang Tornem-hi!, que ha arribat enguany a l’onzena edició. Entre els donants se sortejava un curs d’anglès, però, com que el Guillem és precisament llicenciat en filologia anglesa, el guanyador aprendrà japonès.

Durant el mes de setembre, el Banc de Sang de Mútua Terrassa ha realitzat una campanya en col·laboració amb SALT Idiomes, per 11è any consecutiu, amb l’objectiu d’impulsar la donació després de vacances, en la qual s’ha sortejat un curs d’anglès entre tots els donants participants.

Ja hi ha guanyador. L’acadèmia ha fet lliurament del premi a Guillem Ferreres Sagarra, donant de Terrassa des de fa més de 20 anys. El Guillem va començar a donar sang en quant va ser major d’edat, ja que des de petit veia com ho feia el seu pare. Actualment és donant de sang i plasma, i sovint l’acompanyen les seves filles, que també volen ser donants quan siguin grans. “És tot un exemple del relleu generacional de donants, tant necessari per tenir unes reserves de sang estables”, destaca el banc.

Japonès

El Guillem és llicenciat en filologia anglesa i amant dels idiomes, així que en aquest cas, SALT Idiomes li permet triar una altra llengua de les que imparteixen: des d’aquest mateix mes d’octubre i fins la finalització del curs al juny del pròxim any, podrà estudiar japonès.

D’esquerra a dreta, José Luis Cano, Guillem Ferreres i Daniel Muñoz, responsable de donació al Banc de Sang

Durant aquest programa de setembre, 1.016 persones s’han apropat a la campanya i 861 han donat sang, plasma o plaquetes. D’aquests ciutadans, 55 persones han fet la seva primera donació i 58 s’han inscrit al Registre de Donants de Medul·la Òssia. Segons subratlla el Banc de Sang i Teixits, “en sortiran beneficiats més de 2.200 pacients”.

Més campanyes

L’entitat està preparant properes campanyes, ja que l’activitat no es pot aturar. Recorda que “cada dia calen 1.100 donacions a Catalunya per cobrir les necessitats dels pacients als hospitals”. Per això, s’anima els donants de la ciutat “a apropar-se les properes setmanes a fer la seva donació i si poden, venir acompanyats i implicar-hi la família, amics, companys de feina, veïns i veïnes, en participar d’aquest gest altruista que salva vides“.

To Top