Terrassa

Terrassa acull una trobada europea de turisme sostenible

Reunió de LIBECCIO a la Cambra de Comerç i Indústria

Moment de la inauguració de la trobada a la Cambra de Comerç

Aquest dimarts al matí s’ha iniciat a la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa la reunió oficial del projecte europeu LIBECCIO, que se celebrarà a Terrassa fins a aquest dimecres. El projecte cerca el desenvolupament sostenible en el sector turístic.

L’acte de benvinguda ha anat a càrrec del cap del Servei de Turisme de l’Ajuntament de Terrassa, Jordi Garreta. També hi han participat el president de la Cambra, Ramon Talamàs; Maura Mingozzi, coordinadora del projecte LIBECCIO; Axel Rodríguez, “project officer” d’Interreg MED, i Josep Rodríguez, representant de la Diputació de Barcelona i responsable del projecte horitzontal de la missió de turisme sostenible.

El projecte europeu LIBECCIO és una iniciativa emmarcada dins del programa InterEUNrreg Euro-MED, “que té com a objectiu promoure el desenvolupament sostenible en l’àmbit turístic i fomentar la innovació i la col·laboració regional entre diverses institucions europees”, indica el consistori.

La iniciativa està coordinada i liderada per la italiana Regió d’Emília-Romanya, a través de la seva Direcció General de Coneixement, Recerca, Treball i Empreses, i compta amb la col·laboració de socis de diverses regions europees. LIBECCIO ofereix als territoris participants la possibilitat d’establir contacte i col·laboracions amb altres actors clau de la regió mediterrània, així com poder compartir i aprendre de bones pràctiques en l’àmbit del turisme sostenible.

Turisme sostenible

Durant la trobada a Terrassa, es presentarà la Missió de Turisme Sostenible, “que té com a finalitat promoure estratègies turístiques que redueixin l’impacte ambiental, augmentin la inclusió social i dinamitzin les economies locals”, agrega l’Ajuntament.

A la reunió participaran representants de la Confederació Nacional d’Artesania i Petites i Mitjanes Empreses d’Abruzzo (Itàlia), el Centre de Recerca i Innovació en Informació, Comunicació i Tecnologies del Coneixement Athena (Grècia), la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, l’Ajuntament de Terrassa, l’Associació Regional de Turisme de Bourgas (Bulgària), el Municipi de Kotor (Montenegro), la RDA Green Karst Ltd. (Eslovènia), l’Agència de Desenvolupament Ciutadà de Sarajevo Est (Bòsnia i Herzegovina) i la Regió de Grècia Occidental (Grècia).

Al marge de les sessions de treball previstes, els participants tindran l’oportunitat de conèixer Terrassa mitjançant una visita turística a peu pels principals elements del patrimoni industrial i modernista.

To Top