Terrassa

ERC deixa el govern de Terrassa: “No compartim el model de ciutat”

El detonant, diuen, ha estat la reculada en l’illa de vianants i la decisió de l’execcutiu de Ballart de no rectificar

El detonant ha estat la reculada en l'illa de vianants i la decisió de l'execcutiu de Ballart de no rectificar

El grup municipal d’ERC abandona el govern de Terrassa. Els dos regidors republicans, Ona Martínez i Pep Forn, han comparegut aquest matí per comunicar la decisió del partit de sortir de l’executiu i la raó, han dit, és que ja no tenen “un model compartit de ciutat”. L’assemblea local del partit va ratificar dilluns a la nit la decisió del grup municipal amb per gairebé unanimitat, només dos vots en contra.

El detonant de la decisió ha estat la voluntat del govern de reobrir al trànsit dos eixos de l’illa de vianants, publicada per Diari de Terrassa. ERC ha estat l’abanderada de la Revolució Verda i de l’illa de vianants i, coneguda la decisió de Tot per Terrassa de fer marxa enrere, ha intentat aquests dies negociar amb Ballart una reculada en la decisió. La resposta ha estat “negativa”, afirmen, i els republicans han decidit deixar el govern.

Els regidors Pep Forn i Ona Martínez, aquest matí al raval de Montserrat / Nebridi Aróztegui

“Manca voluntat per arribar a consensos“, ha dit la fins ara tinenta d’alcalde Ona Martínez, que no ha volgut aprofundir en els gestos i les decisions que han vessat el got d’ERC. Sí ha admès que els republicans deixen de formar part del Cartipàs per “les anades i vingudes” d’un govern què, diuen,” no té clar el pols de la ciutat, que necessita un horitzó, una marca. Creuen que cal frenar i nosaltres defensem que cal prémer l’accelerador”. Aquesta, insisteixen, “no ha estat una decisió en calent”.

Ona Martínez: “No hi ha un govern de coalició real. No hi  ha un projecte compartit. Hi ha un govern per arribar als 14 vots i  no té sentit”

Els dos regidors d’ERC han comparegut aquest matí al raval de Montserrat per fer pública la seva decisió. Ho han fet davant de l’Ajuntament de Terrassa, on deixen vacants la tinència d’alcaldia de Projecció de la Ciutat i regidories com l’Agenda 2030 i la Terrassa City of Film, liderades fins ara per Ona Martínez, i les carteres d’Universitats i Transferència de Coneixement i Turisme, en mans de Pep Forn. L’alcalde Jordi Ballart haurà de fer una remodelació de govern per a cobrir les baixes republicanes.

La portaveu d’ERC, Ona Martínez, ha recordat que l’anterior mandat, quan Tot per Terrassa i ERC formaven bipartit, tenien “un govern de coalició que sentíem nostre”. Ara, amb un tripartit al qual s’ha incorporat Junts per Terrassa, “no hi ha un govern de coalició real. No hi ha un projecte compartit. Hi ha un govern per arribar als 14 vots (de la majoria absoluta) i no té sentit”.

Els republicans s’han esforçat en deixar clar que, tot i que el detonant de la seva marxa és la reculada a l’illa de vianants, la decisió respon a l’actitud, l’estratègia de l’executiu aquest mandat. Ha mencionat com a exemple les rectificacions ” en temes de mobilitat com “el tancament de la Rambla i alguns desviaments de trànsit que després s’han revertit. Tiren pel dret i no consensuen”, ha dit Pep Forn.

ERC deixa el govern de la ciutat amb “el compromís de continuar remant. No malparlarem dels socis -ha anunciat Martínez-. Marxem i no passa res”.

Ben aviat caldrà votar els pressupostos de 2025 i els republicans, que no han volgut revelar el sentit de vot, avancen que no “anirem a trencar res. Més que mai farem una oposició responsable i constructiva”.

ERC deixa el govern de Terrassa: “No compartim el model de ciutat”
To Top