Terrassa

La lluita pels Drets Humans arriba a 800 alumnes d’ESO

Quatre activistes que defensen els drets humans acostaran la seva experiència als joves a través de cinc xerrades a instituts terrassencs

Quatre activistes que defensen els drets humans en diferents àmbits i països del món acostaran la seva experiència als joves a través de cinc xerrades a instituts terrassencs. Es total, s’han inscrit per assistir a les cinc sessions gairebé 800 alumnes de 3r i 4t curs d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) de diferents centres educatius de la ciutat, l’Escola Sagrat Cor, Salesians, Creixen, Tecnos i Institut Terrassa.

La regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional Rosa Boladeras, que participarà en les sessions, assegura que “a través de l’experiència en primera persona dels protagonistes, aconsegueixen arribar a la consciència de l’alumnat, que pot conèixer aquesta realitat”.

La primera sessió tindrà lloc a l’Escola Sagrat Cor, el pròxim dimarts, 1 d’octubre, a càrrec de la rapera Millaray Collio (Xile), que parlarà de la seva lluita pel poble maputxe a través de les seves rimes. Denuncia les injustícies mediambientals, demana protegir la innocència dels nens, honra els “maputxes caiguts” i demana el retorn dels maputxes a les seves terres, el Wallmapu.

L’Auditori Terrassa acollirà les altres quatre xerrades. Dijous, 3 d’octubre, serà el torn de Nickie Azzam (Palestina), creadora del “Palestine Post” i filla de refugiats. Pertany a la Comunitat Palestina de Catalunya, una organització que lluita per l’autodeterminació del poble palestí i contra el genocidi de Gaza. Com a entitat, han portat al Tribunal Suprem (TS), per exemple, la sol·licitud de mesures cautelars per parar les relacions armamentístiques amb Israel.

Divendres, dia 4, parlarà Zainab Fasiki (Marroc), dibuixant i il·lustradora feminista marroquina que dirigeix la residència artística Women Power. Utilitza els seus coneixements en enginyeria per fabricar bricolatge en fab labs i festivals per fer instal·lacions electròniques interactives.

Tancarà el programa dilluns, dia 7, Kelvin Enamorado (Honduras), de Warriors Zulu Nation, la organització d’apoderament per mitjà de les arts del Hip Hop per a la infantesa i joventut. Impulsen projectes per fer front a la violència en entorns de vulnerabilitat per transformar socialment els seus contextos.

Un any més, l’Ajuntament participa en el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, una iniciativa que porta activistes de l’àmbit dels drets humans d’arreu del món per donar a conèixer la tasca que realitzen als seus llocs d’origen, sovint amb risc de la seva pròpia vida, i per conscienciar a la ciutadania, i especialment a les escoles, sobre la importància de la defensa dels drets humans i el suport internacional a les seves lluites.

To Top