Terrassa

Un compromís per una Terrassa més feminista

La Comissió 8 de març ha signat un document amb principis orientadors per incorporar la perspectiva de gènere a les seves actuacions

Les entitats que formen part de la Comissió 8 de març ha presentat i signat el document “Compromís per una Terrassa feminista” en un acte celebrat al Vapor de Prodis.

El text, elaborat per la mateixa comissió, recull els objectius comuns de totes les entitats que en formen part, i que hauran de compartir també les que s’hi vulguin adherir en el futur. La regidora de Polítiques de Gènere, Lluïsa Melgares, exposa que “Terrassa és una ciutat amb una profunda tradició feminista, però les dades ens recorden que encara hi ha molta feina per fer per erradicar les desigualtats i les violències masclistes”.

Un objectiu clar

El propòsit del document és recollir de manera oficial els principis orientadors en matèria d’igualtat de gènere que defineixen l’activitat de les entitats, que amb la seva adhesió materialitzen la voluntat de continuar treballat en polítiques d’igualtat que impliquin accions transformadores.

Reconèixer i garantir els drets de les dones, denunciar activament el patriarcat, el masclisme i les actituds sexistes són alguns dels punts destacats del document, que també passa per “constatar que els drets de les dones encara no estan plenament garantits i que estan subjectes a retrocessos”. Treballar per sumar la complicitat dels homes, rebutjar qualsevol tipus de violència masclista i donar suport en la difusió de les activitats públiques o privades que treballin a favor de la igualtat també s’inclouen entre les prioritats de l’acord.

Melgares assegura que “amb aquesta iniciativa de la Comissió 8 de març, reafirmem el nostre compromís ferm amb la lluita històrica de les dones per la igualtat, i volem fer visible aquest esforç col·lectiu”.

To Top