Terrassa

Ja se sap qui auditarà l’estat dels carrers de Terrassa

El servei ha estat adjudicat a Sotavia Technologies SL

L'estudi ha de detectar totes les degradacions de les calçades / ALBERTO TALLÓN

Sotavia Technologies SL, una empresa radicada a Barcelona, serà l’encarregada de dur a terme la inspecció de les calçades de Terrassa. Aquesta companyia ha guanyat el concurs obert per l’Ajuntament per tal d’examinar metre a metre el paviment del nucli urbà, un pas més de cara a planificar una intervenció integral en una via pública amb molts trams deteriorats.

De fet, Sotavia Technologies ha estat l’única candidata en la licitació d’aquest servei que el consistori ha externalitzat, un concurs que es va tancar la setmana passada amb la publicació de l’anunci del guanyador. La de Sotavia era l’única oferta presentada, però aquesta circumstància no conduïa necessàriament a una adjudicació directa. La proposta, a més, era vàlida i responia plenament als criteris imposats per l’Ajuntament, segons la conclusió de l’expedient.

Inspecció de nit

El pressupost base de licitació fregava els 45.000 euros (amb IVA). L’objecte és la revisió de 700 quilòmetres de via pública. L’expedient deixava clar que l’empresa guanyadora haurà d’efectuar la inspecció de nit, amb un vehicle equipat per captar imatges en l’espectre infraroig que indiquin la profunditat dels desperfectes.

La societat adjudicatària està especialitzada en la revisió de l’estat de paviments, que realitza amb un dispositiu automàtic de detecció de desperfectes de tecnologia pròpia, segons afirma la mateixa empresa. L’equip haurà de capturar les imatges (que han de cobrir l’amplada d’un carril) oferint un mapa de profunditat de cada dany i classificant-lo: si és greu, de grau mitjà o lleu.

Ja se sap qui auditarà l’estat dels carrers de Terrassa
To Top