Terrassa

Cloenda del curs per a comandaments del CST a Terrassa

L’itinerari formatiu ha arribat a la tercera edició

Foto de família en la celebració del tancament del curs

Aquest dimarts ha tingut lloc a la sala Sant Jordi de l’Hospital Universitari de Terrassa el tancament del curs i el lliurament de diplomes de certificació universitària de la tercera edició del curs “Itinerari formatiu de comandaments del Consorci Sanitari de Terrassa (CST)”.

L’itinerari modular, que es desenvolupa de forma presencial durant un any acadèmic, “té com a objectiu donar coneixement i habilitats als comandaments per desenvolupar-se de manera eficient en el CST”, indica l’entitat sanitària. Compta amb diversos mòduls dedicats a temes com el lideratge, la gestió del temps o la innovació i la salut digital, entre d’altres.

El professorat està format per experts de l’àmbit de la salut i social del CST i de la Unió Consorci Formació (UCF). “Aquest fet, sumat a la continuïtat de la formació, el situa com un curs únic a Catalunya en l’àmbit d’institucions sanitàries“, afegeix.

A les tres edicions ja finalitzades hi han participat 64 comandaments, procedents d’àrees assistencials i no assistencials, amb un total de cent hores lectives de formació acreditades per la Fundació Universitària del Bages (FUB), adscrita a la UManresa.

Aquest programa compta amb el desenvolupament d’un projecte d’aplicació directiva, on els participants treballen amb la mentoria de professionals del consorci. Al finalitzar el programa, cada participant té l’oportunitat de presentar el seu treball davant d’un jurat mixt que l’avalua.

Tres projectes guanyadors

Els tres projectes guanyadors d’aquesta edició han estat “Creació d’una unitat d’hospitalització d’aguts de salut mental amb política de portes obertes al CST”, d’Alba López, coordinadora d’Hospitalització del CST; “Eines de PROA avançat”, de Marta Andrés, Responsable de la Unitat de Malalties Infeccioses del CST i “Incorporació de la pregunta assistencial per derivar pacients a HAD en processos clínics”, amb Maria Teresa Muñoz, cap d’Hospitalització Atenció Domiciliària.

Els comandaments guardonats pels seus projectes de final de curs compten amb el compromís del consorci de ser implementats. Aquest dimarts també s’ha presentat la quarta edició del curs, que comptarà amb 23 participants.

To Top