Terrassa

Encara no ha arribat la tardor a Terrassa

L’Orxateria Ribera continuarà amb les portes obertes fins al 6 d’octubre, quan finalitzarà la seva temporada

Si bé a la resta del món la tardor arriba amb l’equinocci, a Terrassa el canvi d’estació arribarà el proper 6 d’octubre. Això és perquè aquest és el darrer dia en què l’Orxateria Ribera tindrà les seves portes obertes al públic, abans de donar per finalitzada la temporada d’estiu. Els amants del gelat hauran d’esperar 6 mesos abans de tornar a tastar els productes d’un dels establiments més mítics de Terrassa: “Tenim clients que s’emporten les barres de gelat per congelar-les i guardar-les durant l’hivern, perquè diuen que ens trobaran molt a faltar”, explica l’Izan Osuna, dependent de l’Orxateria Ribera.

Serà difícil acostumar-se a veure les portes d’aquest establiment tancades després de la voràgine de l’estiu: “Hem tingut moltíssima feina, hem arribat a ser 8 persones atenent el taulell, hi havia dies que les cues arribaven a la cantonada”, explica el dependent. Amb el gelat de sabor Kinder com a producte estrella, l’Orxateria Ribera també ha triomfat durant aquest estiu sorprenent els seus clients amb els sabors setmanals: “Aquesta setmana tenim el de regalèssia i xocolata amb caramel, i de fruita de temporada tenim el de taronja i magrana”. Encara som a temps de córrer a tastar-los.

/ ALBERTO TALLÓN

Menjar gelat durant l’hivern?

És cert que avui dia continua sent un tabú el fet de menjar gelat durant l’hivern. El mateix dependent, Izan Osuna, exposa que “jo menjo a casa durant les setmanes de fred, és una bona alternativa a un iogurt”. La Mari Carmen Calandria, clienta habitual de l’Orxateria Ribera, hi està d’acord: “Jo menjo gelat durant tot l’any, m’és igual la temperatura, m’encanta anar provant sabors diferents”.

L’Anna Alsina, amb un litre d’orxata i un gelat de mango a la mà, creu que “si fa molt de fred el gelat no acompanya, però amb aquesta temperatura, encara que ja sigui tardor, és ideal menjar un gelat”. D’altra banda, la Carlota Andrés creu que el gelat és un fenomen de l’estiu, “he menjat molt aquest any, he vingut gairebé cada setmana, i vull aprofitar tot el que pugui abans que baixin les temperatures”. I és que li costarà renunciar al seu sabor de gelat preferit, el de Nutella.

La Núria Ramos, també clienta habitual, confessa que sempre que passa prop de l’Orxateria Ribera ha d’entrar a comprar, perquè el sabor dels seus productes la trasllada a la seva infància: “Jo vaig conèixer al fundador de l’Orxateria Ribera, venia aqui a comprar quan era petita i em fa molta il·lusió que continuï obert el negoci i veure fins on ha arribat”, exposa. Assegura que coneix a gent de fora de Terrassa que es desplaça només per tastar els seus productes, “i no m’estranya, són boníssims”. Tot i que durant l’hivern no acostuma a menjar gelat, aprofitarà les darreres setmanes en què estarà obert el negoci per continuar tastant els seus productes.

Encara no ha arribat la tardor a Terrassa
To Top