Terrassa

Operatiu policial amb la presència de la consellera a Terrassa

El dispositiu busca armes i drogues al barri de Ca n’Anglada

L'intendent Caparrós, Trapero, l'intendent major Flores i la consellera Parlon, a Ca n'Anglada / ALBERTO TALLÓN

Un ampli operatiu policial, amb la presència de la consellera d’Interior, Núria Parlon, i el director general de Policia, Josep Lluís Trapero, ha pres una part del barri de Ca n’Anglada, a Terrassa, aquest dijous al vespre. Els agents busquen, en especial, armes blanques i drogues.

Desenes d’efectius dels Mossos d’Esquadra, la Policia Municipal i el Cuerpo Nacional de Policía s’han presentat a les 20.11 hores en la part nord del carrer de Sant Cosme, en el tram comprès entre el passeig del Vint-i-dos de Juliol i el carrer de Jacint Elías, on han procedit a la identificació de diversos individus i, pel que sembla, a la inspecció de tres bars. Responien així a problemes de convivència i inseguretat en una intervenció que, a banda dels resultats, semblava tenir a veure també amb la dissuasió i el fet de “marcar territori” contra la sensació d’impunitat.

Unitats policials al carrer de Sant Cosme / ALBERTO TALLÓN

L’illa d’edificis situada entre el passeig del Vint-i-dos de Juliol, el carrer de Sant Cosme, el de Jacint Elías i el de Sant Damià, ha estat envoltada, “blindada”, per nombrosos agents. Les primeres dotacions amb policies uniformats han arribat a les 20.11 hores, però ja hi havia personal de paisà per la zona. En el dispositiu ha participat la unitat canina dels Mossos d’Esquadra, a més de dotacions de seguretat ciutadana del mateix cos i de l’Àrea de Recursos Operatius (ARRO); agents de la Policia Municipal i del Cuerpo Nacional de Policía.

El Pla Daga

Aquests últims han sol·licitat la documentació a diverses persones per comprovar si estan en territori nacional de manera regular. Els agents municipals s’encarreguen de constatar possibles infraccions administratives. Els mossos, de detectar la presència de substàncies estupefaents i armes blanques.

Un mosso durant la intervenció / ALBERTO TALLÓN

De fet, l’operació s’integra en el Pla Daga, concebut per la policia catalana per al control de la tinença d’armes blanques, sobretot en zones de risc. El dispositiu cobrava especial importància després de l’homicidi que va tenir lloc el dissabte passat al carrer del Periodista Grané.

De moment, es desconeixen els resultats de la intervenció, en la qual han participat també l’intendent dels Mossos d’Esquadra a Terrassa, Marc Caparrós, i l’intendent major de la Policia Municipal, Antoni Flores. La policia manté tallat el carrer de Sant Cosme, des del de Jacint  Elías, i el de Sant Damià, de baixada, des del passeig del Vint-i-dos de Juliol. També, l’entrada de vianants a la plaça de Rosa Parks.

To Top