Terrassa

Nova edició de la l’Engihack al MNACTEC

trobar solucions innovadores i efectives a problemàtiques reals de la societat actual.

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya acollirà el proper 5 d’octubre la segona edició de l’Engihack, la hackató que reuneix el talent de l’enginyeria catalana del futur. Més d’un centenar d’estudiants d’universitats i escoles d’enginyeria industrial es reuniran durant 12 hores, de 9 a 21 hores, per trobar solucions innovadores i efectives a problemàtiques reals de la societat actual.

Energia, emergència climàtica, transformació digital, salut de les persones, indústria innovadora i construcció d’una societat justa són les causes que es treballen a la hackató. Pere Homs, director general d’Enginyers Industrials de Catalunya, destaca que “l’Engihack és una manera d’implicar els joves en la professió i fer-los veure que són part de la solució als problemes”.

Una de les novetats de l’edició d’enguany és que els equips i els projectes optaran a ser escollits per les empreses col·laboradores per continuar treballant conjuntament en la idea. De fet, l’Engihack és un punt de trobada dels futurs enginyers i enginyeres de les escoles d’enginyeria de l’àmbit industrial catalanes i les empreses referents del sector (ABB, AGBAR, BSM, CELSA, Consorci de la Zona Franca, FGC, NATURGY, Technip Energies, Caixa Enginyers i La Mútua dels Enginyers).

Premis a la innovació

Una boia que aprofita la força de les ones per generar energia, i cobrir les necessitats d’embarcacions petites i mitjanes, va guanyar el primer premi, dotat en 3.000 euros, de l’edició de l’any passat de l’Engihack. L’equip Renergy amb estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat Rovira i Virgili i de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB) de la Universitat Politècnica de Catalunya, va ser considerat pel jurat el “més creatiu, original, aplicable i amb una bona visió global, escalable i amb més detall tecnològic”, dels 19 que es van presentar.

El segon premi de l’Engihack 2023 va ser per a una creativa solució per reduir la sequera a través d’un sistema que minimitza l’evaporació de l’aigua dels pantans. En concret, el projecte consisteix en uns nenúfars que s’encarreguen de fer ombra a l’aigua, alhora que fan recircular l’aigua més profunda (que està més fresca) per refredar la de la superfície. El tercer guardó se’l va endur un projecte de sostre retràctil vegetal per fer ombra i refrescar els carrers de les ciutats.

To Top