Terrassa

“Que Salvador Illa compleixi compromisos ens ajudarà a guanyar”

La diputada del PSC Eva Candela diu que Terrassa millorarà amb un govern socialista a la Generalitat

La diputada i portaveu municipal del PSC Eva Candela diu que Terrassa “guanyarà” amb un govern socialista a la Generalitat. Afirma que la ciutat “està en bona posició” per rebre habitatge públic i es mostra convençuda que, la imatge d’un PSC útil, l’ajudarà a recuperar l’alcaldia de la ciutat.

Canvi de Govern a la Generalitat. En què notarà Terrassa l’arribada del PSC a l’Executiu català? Terrassa només pot guanyar. Terrassa i tots els municipis catalans. Del fet que a Madrid hi ha un govern progressista que s’alinea amb un govern progressista també a Catalunya. El Partit Socialista és municipalista i la majoria de polítics que estem en actiu venim del municipalisme, som sensibles a les preocupacions dels alcaldes, dels pobles i ciutats.

“Terrassa és mercat tens i té sol disponible qualificat. Està en bona posició per ser receptora de l’habitatge públic anunciat per Salvador Illa”

Parlem de projectes concrets. Quan se signarà el conveni de la ronda Nord? El projecte és un compromís del President Salvador Illa. La ronda Nord és una prioritat i el president Illa ho ha traslladat a la consellera Silvia Paneque. El secretari general de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Jordi Terrades, hi està treballant. Insisteixo, aquesta és una prioritat absoluta i una de les raons per les quals Terrassa es beneficiarà de tenir un govern socialista a la Generalitat i a Madrid. Aquests anys seran clau per les infraestructures al Vallès. A banda de la ronda Nord, caldrà decidir si Túnel d’Horta o desdoblament de la línia que passa per Sant Cugat. És una decisió molt important i nosaltres continuem defensant el Túnel d’Horta. I el traspàs de Rodalies. Quan arribin els diners de Madrid per al manteniment veurem canvis. El govern d’Espanya complirà.

També estan pendents els CAP i el nou CUAP. Fa anys que el PSC reclama aquests equipaments. Estem revisant els compromisos de l’exconseller Manel Balcells amb el territori i en quin punt estan els projectes. En concret, a Terrassa s’estava fent l’estudi funcional del CAP-CUAP del carrer de Pau Marsal. Comprovarem en quin punt es troba, de cara a valorar si es pot encabir en els pressupostos de 2025. Accelerar projectes?, doncs dependrà molt de si podem aprovar pressupostos pel nou exercici.

Hi ha uns socis d’investidura que semblen disposats a no posar bastons a les rodes. L’acord d’investidura és prou detallat en aspectes com habitatge, una qüestió cabdal del pacte amb els Comuns i també una necessitat social.

Terrassa serà receptora del compromís del Govern d’edificar 50.000 habitatges públics? Terrassa és mercat tens i té sol disponible qualificat, cosa que no tenen tots els municipis. El Pla Territorial Sectorial d’Habitatge s’ha d’aprovar aquest darrer trimestre i determinarà on hi ha sol disponible a curt termini. Terrassa està en molt bona posició.

Per cert el Govern ha “fitxat” tècnics municipals amb importants responsabilitats a àrees estratègiques com habitatge, serveis socials i infraestructures. Continuarà la captació de talentpeces clau? De cap manera. És bo per l’Ajuntament i per Terrassa. Hem de governar Catalunya I s’han buscat especialistes, els millors. I què millor per Terrassa que pugui tenir tècnics d’aquesta categoria a la Generalitat que siguin sensibles a la ciutat. És un orgull. I facilitarà la interlocució amb les secretaries i amb les direccions generals. Sembla que l’alcalde està molest, tot i que a mi no m’ho ha dit. Si és així, és tant fàcil com trucar-me i parlar. Jo crec que l’Ajuntament de Terrassa és molt potent i té capacitat per reposar aquests càrrecs tècnics.

Eva Candela no ha estat consellera. Quin és el paper que vol jugar en el nou escenari polític? Abans d’eleccions molta gent em deia seràs consellera i jo no m’he vist mai. Jo puc tenir altres papers. Hauria pogut tenir altres càrrecs a la Generalitat? Sí, però crec que faig una bona feina com a diputada, que a la federació del PSC al Vallès Occidental tinc un paper de lligar el territori amb les conselleries i personalment m’he compromès amb el partit i amb la ciutat.

”Volem sumar en projectes de ciutat, però ens ho posen difícil, perquè no hi són. Abordarem aquest mandat la revisió del POUM? Jo crec que no”

El PSC ha arrassat a les últimes eleccions a Terrassa. Amb un govern socialista a Madrid i a la Generalitat, Creu que s’acosta el moment de recuperar el poder a Terrassa? El que ens pot ajudar és que Salvador Illa i el PSC compleixen els compromisos, cosa que faran. Aquesta és la clau. Que la gent vegi útil el PSC i decideixi fer-nos confiança a les municipals. Seria bo per Terrassa. Jo crec en el projecte personalista de Jordi Ballart no és bo per Terrassa. Ells valoren no dependre de cap partit, però avui és important tenir un projecte comú i tenir incidència. I ara això ho garantim nosaltres.

El que queda de mandat, mantindrà el tò d’oposició constructiva? Jo veig la política des del construir. Hem de fer una oposició constructiva, tot i que denunciant sempre allò que no es faci bé, però des del voler sumar. He de dir, però, que ens ho posen difícil. Volem sumar en projectes de ciutat, però no hi són. Cap on va Terrassa? ? Quin impuls li donem a la ciutat? Abordarem aquest mandat la revisió del POUM? És de 2003 i estem a 2024. No dic que la fem, però l’abordarem? Doncs jo crec que no.

To Top