Terrassa

El nou casal cívic de Terrassa ja és una realitat

L’equipament del Roc Blanc serà inaugurat aquest divendres, 20 de setembre

El casal, al carrer de Rafael Campalans / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Per fi. Després de vicissituds diverses, i de reclamacions veïnals continuades, el nou casal cívic del Roc Blanc, a Terrassa, és una realitat. L’Ajuntament té previst inaugurar-lo aquest divendres, 20 de setembre, coincidint amb la celebració de la festa major del barri.

Fins i tot amb els terminis renovats després de la renúncia del primer adjudicatari de l’obra, la inauguració estava prevista per a la primavera passada. Els treballs van començar l’abril del 2023. Al desembre ja estava construïda la fonamentació i s’havia aixecat gran part de l’estructura metàl·lica, així com els tancaments exteriors de façana. S’havia realitzat el moviment de terres de la urbanització i quedava pendent el tancament d’espais interiors, les fusteries i els serveis i acabats.

El projecte es va aprovar inicialment el juny del 2021 i es va adjudicar al desembre del mateix any, però l’empresa designada va renunciar a l’execució a causa de l’increment sobtat de preus de material, com va passar amb altres obres públiques en aquella conjuntura. En el 2022, el projecte es va tornar a licitar amb una actualització de preus.

Pressupost

Aquest divendres, a les 17.30 hores, l’alcalde, Jordi Ballart, diversos regidors i el president de l’associació veïnal, Antonio Fernández, inauguraran l’equipament, construït amb un pressupost de 2.577.341,65 euros. Està format per dos edificis independents, però vinculats entre si i connectats físicament per un jardí: d’una banda, el casal i de l’altra, un edifici que tindrà funció de sala d’actes polivalent.

Aquest espai disposa de tres sales que poden funcionar per separat o combinades entre elles; una inclou cuina i totes tres tenen accés directe des de l’atri, i amb sortida cap al jardí. El casal disposa també d’una sala relacional i d’una altra de reunions que es pot reconvertir en dues. I té un àmbit central que pot funcionar com a lloc de trobada, per realitzar exposicions i altres iniciatives.

To Top