Terrassa

La Casa Puigarnau de Terrassa s’obre a la ciutadania

L’emblemàtic edifici del carrer del Nord acollirà un nou casal cultural, que oferirà diversos cursos i tallers per a adults. Per a infants joves també hi haurà una proposta específica

El nou projecte ha estat presentat a l’Auditori de Terrassa / Nebridi Aróztegui

Terrassa comptarà ben aviat amb un nou casal cultural en un edifici protegit com a bé cultural d’interès local. La Casa Puigarnau, al carrer del Nord, obra de l’arquitecte Lluís Muncunill, on des de finals dels anys 60 hi ha l’escola Airina, obrirà les portes un cop acabin les classes per oferir diversos cursos i tallers per a adults al voltant de cinc eixos temàtics: gastronomia, benestar, creativitat, coneixement i cultura.

Hi haurà activitats estables periòdiques i d’altres de puntuals en format monogràfic. A més per als infants i joves, hi haurà una proposta específica d’activitats en el marc de l’Espai Jove.

“L’objectiu de la Casa Puigarnau és obrir l’edifici a la ciutadania de Terrassa, oferint activitats de lleure i de cultura, que sigui un espai de trobada”, explica Núria Martorell, directora de l’Airina. El projecte “neix fruit d’un treball que vam fer en equip, amb pares i exalumnes de l’escola, per mirar com podíem obrir les portes d’un edifici tan emblemàtic perquè tothom se’l fes seu”, afegeix. Així, es tracta d’una proposta adreçada a tothom que hi estigui interessat, hagi tingut mai vinculació o no amb l’Airina i aquest edifici.

Els tallers seran variats, anant des de l’aquarel·la al pilates i passant per la cuina o el Romànic a Catalunya. Tots ells seran impartits per talleristes especialistes en la matèria. Pel que fa a l’Espai Jove es contemplen, entre altres, activitats de cuina, música, anglès o una que explora el món de les emocions i el vincula amb el conte i l’art. “La idea és que en pugui gaudir tota la família”, assenyala Martorell.

La Casa Puigarnau s’ha presentat aquest dijous al vespre a l’Auditori Municipal de Terrassa. El 27 de setembre se celebrarà una jornada de portes obertes per a tots els interessats.

To Top