Sovint, l’espectador tímid sent pànic quan intueix que l’artista el farà pujar damunt l’escenari. “Casum dena amb els espectacles moderns!”, li deu passar pel cap.
I una mica (molt) d’això és el festival TNT. Fins i tot ho fomenta. De fet, en aquests dies previs ja s’han obert les places per a diferents tallers previs a la respectiva funció, que complementen l’obra juntament amb la creadora.
Per exemple, l’escriptora i agitadora cultural Brigitte Vasallo promou el Laboratori sobre genealogia i diàspora camperola a l’Estat espanyol. Està adreçat a persones descendents de la diàspora rural de l’Estat espanyol i Catalunya que van migrar cap a les zones industrials i urbanes (com Terrassa).
El taller serà el pròxim dimecres, 25 de setembre de 17.30 a 20.30 hores al Teatre Principal. Però la funció oficial de “Queixa [Roma o Morte]”, no tindrà lloc fins dissabte.
D’altra banda, el TNT també ha encetat ja el TeNeTast, una línia a fomentar la participació entre persones majors de 60 anys. Es tracta d’un itinerari acompanyat per la gestora cultural i comissària Margarida Troguet, tot coneixent quatre dels creadors que actuen al festival de l’any 2024.
A més, la companyia portuguesa Teatro do Frio convida els terrassencs a formar part del seu espectacle “Selva Coragem”, amb una acció senzilla, però poderosa: portar alguna planta que cadascú tingui a casa seva. El lloc de recollida és l’Ateneu Candela, en el qual es crearà una selva efímera col·laborativa. Els dies de recollida són aquest divendres i dissabte i els propers dilluns i dimarts.
Així, d’altra banda, el Corralito enllesteix aquests dies les dues residències artístiques amb les quals col·labora al TNT: Spooky”, de Maria Jurado; i “Mucha mierda”, d’Elena Carvajal.