Terrassa

FGC amplia el seu servei durant les Festes de la Mercè 2024

Els dies 21, 22 i 24 els trens de la S1 sortiran de plaça Catalunya (Barcelona) a les 4.45 hores 

La xarxa de transport públic de l’àrea de Barcelona amplia el seu servei amb motiu de les Festes de la  Mercè 2023, que tindran lloc des del divendres 20 fins al dimecres 25 de setembre. Per adaptar l’oferta a  l’increment de demanda durant les festes, els operadors TMB, FGC, TRAM, Rodalies de Catalunya i el Nitbus, la xarxa de bus nocturn metropolità de l’AMB, reforçaran el seu servei. 

L’Autoritat del Transport Metropolità recomana l’ús del transport públic com a millor opció per desplaçar-se per la ciutat de Barcelona i l’àrea metropolitana durant les Festes de la Mercè. Recorda que “en cap cas, les instal·lacions de la xarxa de transport públic són un espai de festa ni celebració”. 

Més trens a la línia del Vallès

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) reforçarà el servei a les línies urbanes les nits de divendres 20, dissabte 21 i dimarts 24 de setembre. 

A la línia Barcelona-Vallès, els dies 21, 22 i 24 de setembre es reforçarà el servei amb una circulació de la línia S1 Terrassa i  una altra de la línia S2 Sabadell. Aquestes circulacions sortiran de l’estació de Plaça Catalunya a les 4.45 hores  (S1) i a les 4.55 hores (S2). El Funicular de Vallvidrera donarà servei amb un interval de pas de 10 minuts  durant les tres nits de servei ininterromput.

Pel que fa als trens de les línies L6 Sarrià, L7 Av. Tibidabo i L12 Reina Elisenda circularan  durant tota la nit i oferiran un servei de forma continuada amb un interval de pas d’un tren cada 20  minuts. Durant les tres nits de servei ininterromput, a partir de les 2.30 hores, un de cada dos trens de la línia  L6 Sarrià perllongarà el seu recorregut fins a l’estació de Les Planes. Així, l’interval de pas entre Plaça  Catalunya i Les Planes serà d’un tren cada 40 minuts. 

El Funicular de Vallvidrera donarà servei amb un interval de pas de 10 minuts  durant les tres nits de servei ininterromput

A la línia Llobregat-Anoia, FGC oferirà servei ininterromput amb un interval de pas de 20 minuts a la línia  L8 Molí Nou Ciutat Cooperativa. La nit del dimarts 24 de setembre, coincidint amb la celebració del  Piromusical de la Mercè, es reforçarà el servei amb dues circulacions de la línia L8 amb sortida des de  l’estació de Plaça Espanya a les 22.55 hores i a les 23.07 hores. 

Reforç de metro i bus

El metro funcionarà sense interrupció les nits de divendres 20, dissabte 21 i dilluns 23, i pel que fa al  diumenge 22, funcionarà fins a la mitjanit. A més, es reforçaran els serveis de metro i bus durant les  festes. D’una banda, a totes les línies convencionals de metro hi circularan més trens, especialment en les  línies i hores més concorregudes. D’altra banda, hi haurà més personal d’atenció al públic, de neteja i de  seguretat en les estacions de la xarxa més properes als diversos escenaris. Per últim, es reforçarà la línia  150 de bus per a les activitats programades a Montjuïc. 

El TRAM realitzarà servei ininterromput a les línies T2, T3, T4 i T5, des de les 5 hores de la matinada del dissabte 21 fins a les 24 hores de la nit del dimarts 24 de setembre. Entre les 2 hores i les 5 hores de la  matinada, la freqüència de pas de la línia T4 serà de 20 minuts, i la de la línia T5, de 30 minuts al  Trambesòs. Al Trambaix, la freqüència serà de 15 minuts al tronc comú. Les línies T1 i T6 realitzaran el  servei en el seu horari habitual. 

Rodalies, servei de dia festiu dimarts 24 de setembre 

El dia 24 de setembre, Rodalies de l’àrea de Barcelona oferirà un servei de festiu i els regionals circularan  amb freqüències de feiner. A més, es reforçarà el servei de les línies R16 i R17. 

El NitBus

El Nitbus, el bus nocturn metropolità de l’AMB, que dona servei a Barcelona i altres 17 municipis de la  metròpolis, incrementarà el nombre de vehicles per tal d’evitar aglomeracions en alguns punts i franges horàries de la nit o per necessitats específiques de transport. 

Els operadors preveuen un reforç de personal en trens i estacions per atendre l’afluència de persones  usuàries que es desplaçaran en transport públic, especialment a zones de platja i al centre de la ciutat, per celebrar la festivitat. També es reforçarà la neteja, el manteniment i la seguretat a les estacions més  freqüentades. 

To Top