Terrassa

El Castell Cartoixa dona la benvinguda al nou curs escolar

Fa dies que han començat les classes, però l’inici oficial del curs 2024-25 ha tingut lloc aquest dimecres en aquesta edificació històrica de la ciutat

Cada any, l’Ajuntament escull un escenari emblemàtic de la ciutat on comentar el nou curs escolar i presentar les novetats de la Guia d’Activitats Educatives. Enguany, l’espai escollit per donar la benvinguda al curs 2024-25 ha estat el Castell Cartoixa de Vallparadís. Aquest dimecres a la tarda, diferents professionals de l’educació han assistit a l’acte celebrat en aquesta edificació històrica de la ciutat.

La jornada d’inici de curs ha comptat amb la participació del tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Joan Salvador, i la directora dels Serveis Territorials del Vallès Occidental del Departament d’Educació de la Generalitat, Maite Fons. Abans de les seves intervencions, però, Blanca de Centelles ha estat l’encarregada de donar la benvinguda a tots els presents, relatant la seva història com a última hereva dels llinatge dels Terrassa.

Acte d’inici de curs al Castell Cartoixa de Vallparadís / ALBERTO TALLÓN

En el seu discurs, Maite Fons ha remarcat que aquest és “un nou curs que porta, com sempre, aquestes il·lusions, somriures, idees, projectes i oportunitats que s’aniran presentant de mica en mica”.

“És el moment de tornar a les aules amb energia renovada i amb la mirada posada en els nous reptes i oportunitats que aquest curs ens oferirà”, ha declarat Joan Salvador. No s’haoblidat d’agrair els esforcos que realitzen els professionals de l’educació, que “tenen la tasca de construir un entorn educatiu enriquidor on cada estudiant pugui sentir-se valorat i desenvolupar tot el seu potencial. Tots sabem que l’èxit educatiu és fruit del treball conjunt”, afegeix el tinent d’alcalde.

Malgrat això, Salvador assegura que “no és la primera vegada que em sentireu dir que vivim un moment social complex. Ens trobem amb discursos d’odi que atempten contra allò més bàsic que representa la democràcia , la vida en societat i, per tant, els valors que volem promoure des de les escoles”.

El tinent d’alcalde també ha parlat sobre el Pla de confort ambiental i la nova proposta de zonificació escolar a Terrassa, que passarà de les quatre grans zones actuals a sis. En aquest sentit, Salvador ha argumentat que “com a Ajuntament, tot i que evidentment hi ha certes dificultats per manca de competències, fa unes setmanes vam iniciar la licitació de la contractació dels serveis tècnics per fer un Pla de confort ambiental a les escoles públiques, amb l’objectiu de millorar el dia a dia dels centres durant les setmanes de més calor”. Pel que fa a la zonificació escolar, exposa que “és un procés que s’ha iniciat en el Consell Escolar Municipal i que ha d’anar madurant amb el consens de tothom, sense presses, però sense deixar-ho de treballar”.

“La zonificació escolar ha d’anar madurant amb el consens de tothom”

Guia d’Activitats

Un any més, la Guia d’Activitats i Serveis Educatius posa l’accent en matèries com la igualtat d’oportunitats, l’educació emocional, el gaudi per a la lectura i la prevenció, amb la voluntat d’oferir a centres i alumnat un ampli catàleg. En total són més de 400 propostes, amb diferents novetats alineades amb la realitat i les necessitats actuals.

To Top