Terrassa

La voluntat municipal a Terrassa: no apujar impostos el 2025

L’Ajuntament treballa en elaborar un pressupost ordinari de 250 milions d’euros

El govern municipal es planteja aprovar pressupostos i ordenances fiscals en un mateix ple / NEBDIRI ARÓZTEGUI

L’Ajuntament de Terrassa apujarà impostos i taxes l’any vinent? La intenció és no fer-ho. Aquesta és la voluntat, almenys, segons ha apuntat Maise Balcells, tinent d’alcalde de Serveis Generals, en la comissió informativa d’aquesta àrea celebrada aquesta tarda en el consistori, i en la qual s’ha informat també del possible increment del pressupost ordinari.

Balcells ha emfatitzat que el missatge no és definitiu, que es tracta d’apunts i intencions, però el govern municipal “treballa amb aquesta hipòtesi”, i la hipòtesi es basa “en la voluntat de partida de no augmentar la pressió fiscal” al cap d’un any en el qual els ciutadans de Terrassa han suportat la càrrega de l’increment de la taxa de residus i la implantació del nou tribut comarcal de gestió de les escombraries.

Ajustar

Aquesta és la intenció, ha recalcat la tinent d’alcalde, subratllant que les xifres manejades en aquests moments són només “pautes”, unes primeres “línies directrius”. I en aquest escenari inicial, l’Ajuntament es mou en un previsible marc pressupostari amb un augment de la despesa vinculada a l’obligada assumpció de la pujada salarial de funcionaris, i els endarreriments.

Si el pressupost ordinari (sense comptar inversions) del 2024 va fregar els 248 milions d’euros, la xifra estimada en aquests moments se situa en els 250.184.576 euros, de cara al 2025, comptant amb un augment d’1.238.000 euros en els ingressos, principalment en l’apartat de recursos propis. El pressupost del 2025 serà ajustat i el govern ha sol·licitat a cada àrea una revisió exhaustiva dels comptes. El pressupost d’inversions serà reformulat, un exercici de replantejament que és habitual cada any. Les quantitats romanents seran destinades a eixugar el deute.

To Top