Terrassa

Jornada a Terrassa sobre seguretat dels pacients

Aquest divendres, a MútuaTerrassa

Hospital Universitari MútuaTerrassa / ERIC SERRANO

Terrassa acollirà aquest divendres, 20 de setembre, la Primera Jornada de Seguretat dels Pacients, que durà a terme la Fundació Assistencial MútuaTerrassa (FAMT).

Les sessions abordaran “l’impacte en els incidents relacionats amb l’assistència sanitària i comptarà amb la participació de prop d’una quarantena de professionals de l’entitat”.

La jornada està emmarcada en la setmana del Dia Mundial de la Seguretat dels Pacients -el qual se celebra aquest dimarts, 17 de setembre-  i està organitzada pel Comitè de Seguretat dels Pacients. Portarà per títol “El factor humà i la seguretat dels pacients: impacte en els incidents relacionats amb l’assistència sanitària“.

La celebració de les activitats es farà coincidir amb la III Jornada de Simulació en Seguretat dels Pacients de la FAMT, que en aquest cas se centrarà en l’àmbit de les urgències hospitalàries.

La sessió constarà de dues parts: la primera començarà a les 8:15 hores i inclourà la presentació de la nova presidenta del Comitè de Seguretat dels Pacients de la FAMT, qui explicarà la tasca principal i la raó de ser del comitè.

Ponència d’Aida Camps

Seguidament, tindrà lloc la ponència central de la jornada, la qual anirà a càrrec d’Aida Camps, diplomada en Infermeria, llicenciada en Psicologia, màster en Investigació en Psicologia aplicada a les Ciències de la Salut, membre del comitè científic de la SESAM (Societat Europea de Simulació) i responsable del Centro Internacional de Innovación en Simulación de la Universidad UVIC-UCC, campus UManresa.

La segona part de la sessió, que serà l’eix central de l’acte, inclourà dues simulacions en seguretat dels pacients en l’àmbit de les urgències hospitalàries.

To Top