Terrassa

Dos terrassencs més entre els nous càrrecs de la Generalitat

Bartolomé Agudo ha estat escollit director de l’Agència Catalana de Joventut, mentre Carol Duran serà la nova directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural

El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts el nomenament de 17 directors generals o secretaris de diferents departaments de la Generalitat, entre els quals es troben dos egarencs. Bartolomé Agudo ha estat escollit director de l’Agència Catalana de Joventut, mentre que Carol Duran serà la nova directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural.

El càrrec que ocuparà a partir d’ara Bartolomé Agudo va ser ostentat durant cinc anys (2016-2021) pel terrassenc Cesc Poch. Des del juliol del 2023, Agudo era el director de l’Àrea d’Acció Social, Cicles de Vida i Habitatge a l’Ajuntament de Terrassa.

En el mateix consistori egarenc, Bartolomé Agudo ha desenvolupat diverses funcions al llarg de més de dues dècades sent cap del Servei de Solidaritat i Cooperació Internacional, cap tècnic del Programa de millora de processos de descentralització i proximitat, responsable del Servei de Participació Ciutadana i cap del Servei de Joventut i dels equipaments de joventut d’aquesta ciutat. També ha estat vinculat a la Diputació de Barcelona on ha estat cap de l’Oficina del Pla Jove (2006-2011).

Agudo és llicenciat en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona (1997) i màster en Funció Directiva per l’Escola de Postgrau de la Universitat Autònoma de Barcelona (2010). Ha cursat formació en els àmbits de la cooperació al desenvolupament, participació ciutadana o perspectiva de gènere, entre d’altres.

Carol Duran

Nascuda a Terrassa l’any 1979, Carol Duran és gestora cultural i música. Actualment, és directora artística del Centre Artesà Tradicionàrius i coordinadora del Programa d’impuls a la Música d’Arrel de l’Obrador d’Arrel de la Fira Mediterrània. També és membre del Consell de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona i de la comissió de seguiment del Seguici Popular.

Ha treballat en nombrosos projectes relacionats amb l’àmbit cultural, coordinant jornades i cicles de concerts per a l’Ajuntament de Barcelona, l’Escola Superior de Música i l’Associació d’Escoles de Música, entre d’altres. També va formar part de l’equip directiu de l’Aula de Música Tradicional i Popular de la Generalitat de Catalunya.

Com a música, és membre fundadora de La Carrau, Betzuca, Soroll Blanc i Flamengrass. Ha estat membre de grups com Sabor de Gràcia, Les Violines i Las Migas, entre d’altres.

És llicenciada en Humanitats per la UAB i té un Grau Superior en Música i un Grau en Producció i Gestió Musical per l’Esmuc.

To Top