Terrassa

Terrassa complementa les beques insuficients dels Erasmus+

L’Ajuntament de Terrassa ofereix 16 beques per a alumnes de Cicles Formatius de Grau Superior

Lliurament del complement de beques en una anterior convocatòria

L’Ajuntament de Terrassa ofereix 16 beques per complementar les Erasmus+ de l’alumnat de Cicles Formatius de Grau Superior. Les sol·licituds es poden presentar fins el 29 de setembre.

Els serveis municipals d’Educació han obert aquest dilluns la convocatòria anual del complement de beca Erasmus+, adreçada a l’alumnat de Cicles Formatius de Grau Superior que hagi obtingut una d’aquestes beques europees per a pràctiques o estudis a l’estranger.

La convocatòria inclou un màxim de 16 complements de beca, de 300 euros cadascun. Per atorgar aquests ajuts es tindrà en compte l’expedient acadèmic i, en cas d’empat, la situació socioeconòmica de la persona sol·licitant.

Les beques Erasmus+ les atorga la Unió Europea (UE) per facilitar la mobilitat internacional de l’alumnat d’estudis universitaris i de Formació Professional (FP), però la dotació econòmica per als cicles formatius de grau superior “és sensiblement inferior a la dels cicles de grau mitjà i, sovint, resulta insuficient per a part de l’alumnat, que acaba per renunciar-hi”, destaca el consistori.

Igualtat d’oportunitats

Per al tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Educació, Joan Salvador, “la finalitat del complement és facilitar la igualtat d’oportunitats i contribuir a evitar que hi hagi joves que acabin renunciant a la beca perquè el que aporta la UE resulti insuficient”. Salvador destaca que “estudiar a l’estranger és molt enriquidor i millora la formació a molts nivells, de manera que com més alumnat de la ciutat tingui aquesta oportunitat, millor”.

Per optar a la beca municipal és necessari que l’alumnat de Cicles Formatius de Grau Superior estudiï en un centre formatiu de Terrassa i que hagi estat seleccionat pel centre educatiu en l’obtenció d’una beca Erasmus+ de mobilitat durant el 2024. També s’accepta alumnat que hagi estat seleccionat després del 6 d’octubre de 2023 (data de tancament de la darrera edició).

Les sol·licituds per a aquesta convocatòria es poden presentar a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament (https://aoberta.terrassa.cat/tramits/fitxa.jsp?id=4101) fins el dia 29 de setembre.

Excepcionalment, les persones que no puguin fer la sol·licitud per internet ho podran fer presencialment als serveis d’Educació (carrer de la Rasa, 24), sempre amb cita prèvia i presentant l’imprès de sol·licitud (disponible a les mateixes oficines o descarregant-lo de la Seu Electrònica).

To Top